Baskan Konuk Açiklamasi 'Is Yerinde Asi Uygulamasi Çalisanlara Ve Isletmelere Zaman Kazandirdi'

Saglik Bakanligi’nin Sosyal Güvenlik Kurumuna kayitli tüm çalisanlari asilama programina almasi ile birlikte yogun asi hizmetinin verildigi kurumlardan biri de Anadolu Birlik Holding Kampüsleri oldu. Anadolu Birlik Holding’in üretim tesislerinin faal oldugu yerleskelerde günün belli saatlerinde randevu alma zorunlulugu olmaksizin çalisanlara asi hizmeti verilirken diger yandan da Saglik Bakanligi’nin verdigi is yerlerinde asi hizmeti sayesinde üretim kesintisiz sürdürülebiliyor.

Baskan Konuk Açiklamasi 'Is Yerinde Asi Uygulamasi Çalisanlara Ve Isletmelere Zaman Kazandirdi'
2020 yilinin basinda bütün dünyayi etkisi altina alan korona virüs salginin ülkemizde ilk görüldügü 2020 yilinin Mart ayindan günümüze çalisanlarinin ve sözlesmeli ekim yaptirdigi üreticilerin sagliklarini korumak için her türlü tedbiri alan Konya Seker, simdi de bütün istiraklerindeki çalisanlari ile Konya Gida ve Tarim Üniversitesi’nin hem çalisanlarina, hem akademisyenlerine yönelik, Saglik Il ve Ilçe Müdürlükleri ile birlikte asilama kampanyasi düzenledi.

Saglik Bakanligi’nin geçtigimiz hafta Sosyal Güvenlik Kurumuna kayitli tüm çalisanlari asilama programina almasi ve is yerlerinde seyyar asi odalari ile asilama hizmetini de baslatmasi ile birlikte yogun asi hizmetinin verildigi kurumlardan biri de Anadolu Birlik Holding Kampüsleri oldu. Tüm yerleskelerde yürütülen asi uygulamasi ile özellikle genç ve dinamik bir çalisan grubuna sahip AB Holding’in tüm çalisanin asi yaptirmasi bekleniyor. Konya Seker çalisanlarina özel asilama islemi, E-Nabiz uygulamasi üzerinden randevu almaya gerek kalmadan, tesislerindeki saglik merkezlerinde kurulan asi odalarinda yapiliyor. Saglik merkezlerinde, asi hizmeti esnasinda beklenmeyen istisnai durumlar için önlem amaçli ambulans bulunduruluyor ve acil durum dahil tüm tedbirler aliniyor. Kampüslerin yer aldigi bölge saglik müdürlügü yetkililerince yürütülen ve 17 Haziran 2021 tarihinde baslatilan is yerinde asi programina tüm çalisanlar asi olana kadar devam edilecek.

Is yerlerinde asi hizmetinden çalisanlar ve kurumu adina memnuniyetini dile getiren PANKOBIRLIK Genel Baskani Recep Konuk, “Uygulamadan hem çalisanlarimiz ziyadesiyle memnun oldu, hem de kurumumuz üretimin ve islerin aksamamasini önceleyen bu yaklasimi memnuniyetle karsiladi. Asi hizmeti ve çalisanlarimizin asi olma konusundaki hassasiyetini günlük olarak degerlendiriyoruz ve hem hizmetin aksamadan sürmesinden memnuniyet duyuyor hem de çalisma arkadaslarimizin, Konya Seker ailesinin her bir ferdinin bir an önce asi olarak salginin önlenmesi için kisisel sorumluluguna sahip çikmasini müsahede etmenin gururunu yasiyoruz. Organ bagisi, kan bagisi gibi kampanyalardaki yüksek katilimi ile toplum sagligi konusunda hassasiyetini ispatlamis bir kurum ve aile olarak çalisma arkadaslarimiz asi konusunda da kendilerine yakisani yapmislar ve asi hizmetinden yararlanmak için asi odalarina kosmuslardir. Saglik Bakanligimiz ve Saglik Il Müdürlügümüz çalisana kolaylik için bir adim atti, Konya Seker çalisanlari bu adima karsi 3-5 adimla uzanan hizmet eline kostu” dedi.

Salgin baslayali bir buçuk yil, ülkemizde ilk vaka görüleli 14 ay oldugunu kaydeden Recep Konuk, "Artik hepimiz bu salgin ile ilgili bir fikir sahibiyiz. Virüsten korunmak bir tedbir. Biz kurumsal olarak tedbirlere siki sikiya riayet ettik. Is yerlerimizde periyodik dezenfekte islemini araliksiz yaptik, yapiyoruz, günlük ates ölçümünden saglik merkezlerimizin güçlendirilmesine kadar her türlü tedbiri uyguladik. Üretici ortaklarimiza saglik setleri dagitarak sadece isletmelerimizdeki degil tarladaki üretimin devamliligina da katki yapmaya çalistik. Dezenfektan hammaddesi etanole talebin artmasi üzerine hem etanol arzini hem kolonya ve mamul dezenfektan arzini artirarak toplumun kisisel hijyen tedbirlerini alma konusunda sikinti yasamamasi için üzerimize düsen gayreti gösterdik. Ancak hepimiz biliyoruz ki, salgindan korunmak ayri bir konu, salgini bitirmek ayri bir konu ve salgini etkisiz kilmanin tek yolu da asi. Yani hayatin normale dönmesi, ekonominin çarklarinin düzenli isleyebilmesi için asinin yayginlasmasi gerekiyordu. Devletimiz asiyi temin etti. Ülkemizde asilanmanin yayginlasmasi ve asilamayi süratle tamamlamak için yogun bir çalisma var. Saglik Bakanligimiz asilamada hiz kazanmak, asi merkezlerindeki yogunlugu azaltmak için çözümler üretiyor. Bunlardan biri de isyerlerinde asi hizmeti. Salginin hepimizi yordugu bir ortamda samimiyetle ifade edebilirim ki isyerlerinde asi uygulamasi üretenlere moral oldu. Malum salgin dünyadaki tüm ekonomilere oldugu gibi ülkemiz ekonomisine de zaman kaybettirdi. Bu uygulama hem çalisanlara hem de isletmelere zaman kazandirdi. Malum bizim Konya Merkez Kampüsü hariç tüm isletmelerimiz sehir ve ilçe merkezlerinin disinda. Her çalisanimizin asi yaptirmasi hem hakki, hem sorumlulugu. Ancak her çalisanimizin asi için asi merkezlerine ulasip sonra isinin basina dönmesi ortalamada en az çalisan basina 3-4 saatlik bir zaman gerektiriyordu. 15 bine yakin çalisan üzerinden düsündügünüzde bu tüm üretim tesislerimiz için büyük bir zaman kaybi demektir ki, bunun da üretim kaybi olarak bir karsiligi var. Bakanligimizin bu hizmeti sayesinde sadece bizim kurumumuz degil ülkemizin dört bir yanindaki üretim tesisleri bir yandan üretim faaliyetlerini kesintisiz sürdürürken bir yandan da çalisanlar hem zaman tasarrufu sagladi hem de asi hizmetini yerinde alabildi. Yani salgin tüm ekonomilere zaman kaybettirdi, is yerinde asi uygulamasi çalisanlara ve isletmelere zaman kazandirdi” dedi.

Kaynak: İHA