Tarim Ve Orman Bakan Yardimcisi Fatih Metin Açiklamasi

Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Fatih Metin, Türkiye’de son günlerde yanginlarin artis gösterdigini fakat buna ragmen eskiye göre yanginlarin verdigi hasarin düstügünü açikladi.

Tarim Ve Orman Bakan Yardimcisi Fatih Metin Açiklamasi
Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Fatih Metin, Tarim Sektörü Paydas Toplantisina katilmak üzere Kastamonu’ya geldi. Kastamonu’da ilk olarak Vali Avni Çakir’in makaminda ziyaret eden Bakan Yardimcisi Metin, ardindan Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinliogu’nu ziyaret etti. Sehir ile ilgili yürütülen çalismalar hakkinda brifing alan Bakan Yardimcisi Metin, ardindan AK Parti Kastamonu Il Baskanligini ziyaret ederek burada partililerle bir araya geldi.

Ziyarette yaptigi konusmada Kastamonu’ya gösterdikleri pozitif ayrimciliktan bahseden Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Fatih Metin, “Her ilimize ayri hizmetlerimiz var. Ama Kastamonu, Tarim ve Ormancilik faaliyetleri olarak Türkiye’nin merkezidir. Biz, her alanda Kastamonu’yu öncelikli görüyoruz. 10-15 ili bir araya getirseniz Kastamonu’nun aldigini almaz. Bu pozitif ayrimciligi Kastamonu’ya her zaman yapiyoruz. En son isçi alimimizda da en fazla isçiyi Kastamonu’ya verdik. Çünkü bu zaten gerekli. Kastamonu’nun yüzde 70 orman varligi sehrin en önemli varligidir. Bu varligi da Kastamonu’ya daha faydali hale getirmemiz lazim. Kastamonu’nun katma degerine dönüstürmemiz lazim. Onun için orman üretimimiz, orman üretimine bagli sanayimizin gelismesi noktasinda da bakanlik olarak her türlü destegi veriyoruz. Bu kapsamda Kastamonu’nun ne ihtiyaci var ise bu ihtiyaci makine ekipman olarak personeliyle ve bütçesiyle Kastamonu’ya saglamaya çalisiyoruz ve de saglayacagiz” dedi.



“Yanginlar üç kat artmasina ragmen hasari eskiye göre çok düstü”

Hem kurakliga bagli hem de insan kaynaklari yanginlarin arttigina dikkat çeken Bakan Yardimcisi Metin, “Özellikle havanin çok kurak gitmesinden kaynakli, o kurakliga bagli olarak ve yine insan unsuru nedeniyle yangin sayilari artti. Bu yangin sayilari artmasina ragmen biz, tedbirimizi zamaninda aldigimiz için ve erken müdahale etmek kabiliyetine sahip oldugumuz için geçmis yillarda yanan ormanlara göre daha az hasara yol açti. Dünya’da orman yanginlariyla en etkin sekilde mücadele eden kurum, Türkiye’nin Orman Genel Müdürlügü’dür. Dolayisiyla bu kapsamda yangin ile mücadelede özellikle helikopter, su tankerlerinin etkin mücadelede rol aldigimi görmüs oluyoruz. Kastamonu’nun orman varligi itibariyle Bakanlik olarak her seyde pozitif ayrimcilik yaptigimiz bir ilimiz. Bu konuda da Bakanimizin talimatlariyla milletvekillerimizin ve il baskanimizin takibi ve talebiyle çünkü geçtigimiz yila göre bizim karsilastigimiz yangin sayisi daha da artti. Dolayisiyla bu artistan dolayi helikopter ihtiyaci dogru. Bizde bu yil buraya helikopter konuslandirmis olacagiz. Kastamonu’da Allah korusun bir yangin oldugu zaman bu yangina etkin bir sekilde müdahale edecegiz. Bu il baskanimizin ve milletvekilimizin yakin takibi neticesinde olmustur” diye konustu.

Kaynak: İHA