Geleneksel Oyunlar Canlandi

Geleneksel oyunlar Altindag’da canlandi. Kadin Egitim Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi üyeleri bir araya geldi, unutulmaya yüz tutmus sokak oyunlarini yeniden canlandirdi.

Geleneksel Oyunlar Canlandi
Altindag’da nostaljik bir gün yasandi. Gülpinar ve Karakum Kadin Egitim Kültür Merkezleri ile Gülpinar Gençlik Merkezi üyelerinin ortaklasa hazirladigi programda, geçmise yolculuk yapildi. Geleneksel sokak oyunlarinin yeniden canlandirildigi etkinlikte, Altindagli kadinlar gençlere nesilden nesile aktarilan geleneksel oyunlari ögretti.

Nesilden nesile

Altindagli kadinlar, gençlik merkezi üyesi gençlere “bezirgan basi, körebe, mendil kapmaca, gazoz kapagi, yag satarim ve bestas” gibi unutulmayacak sokak oyunlarini ögretti. Birlikte oyunlar oynayan kadinlar ve gençler, doyasiya eglendi. Gençlik Merkezi üyeleri ise çaldiklari enstrümanlar ve verdikleri mini konserlerle kulaklarin pasini sildi.

“Anilarimiz canlandi”

Geleneksel sokak oyunlarinin önemli bir kültür hazinesi oldugunu söyleyen Altindag Belediye Baskani Doç. Dr. Asim Balci “Sokak oyunlari çocuklarin sosyal hayata hazirlandiklari ilk yer aslinda... Sokakta, akranlariyla birlikte bu tarz geleneksel oyunlari oynayan çocuklar, hem egleniyor hem de ögreniyor. Hepimiz çocuklugumuzda bu oyunlari oynadik. Bu oyunlar sayesinde kazanmak, kaybetmek, basarmak, takim olmak gibi önemli duygulari yasadik. Bu oyunlar hepimizin çocuklugundan birer parça ve nesilden nesile aktarilmasi gereken önemli bir kültür hazinesi... Bugün katilim gösteren ve anilarimizi yeniden canlandiran tüm kadinlarimiza ve çocuklarimiza çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA