AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaskani Erdogan'in Milletvekilleriyle Toplantisina Iliskin Açiklama Yapti Açiklamasi

'Cumhurbaskanimizin milletvekillerimize yaptigi önemli vurgulardan biri, yeni anayasa yapma sürecine kuvvetli bir sekilde sahip çikilmasi gerekliligiyle ilgilidir' 'Hem AK Parti'nin hem Cumhur Ittifaki'nin güçlü bir sekilde buna sahip çiktigi ve bu dönemde siyasette görev yapan herkesin gelecek nesillere bir borç olarak yeni anayasa meselesini hayata geçirmesi gerektigi seklinde degerlendirmeleri oldu' 'Bu toplantilar serisi devam edecek. Cumhurbaskanimiz haftaya yine milletvekillerimizle bir araya gelecek'

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaskani Erdogan'in Milletvekilleriyle Toplantisina Iliskin Açiklama Yapti Açiklamasi
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan'in milletvekilleriyle yaptigi toplantiya iliskin, "Cumhurbaskanimizin milletvekillerimize yaptigi önemli vurgulardan biri, yeni anayasa yapma sürecine kuvvetli bir sekilde sahip çikilmasi gerekliligiyle ilgilidir." dedi.

Çelik, Erdogan'in, partisinin bazi milletvekilleriyle bir araya geldigi toplantinin ardindan genel merkez binasi önünde açiklamalarda bulundu.

Yaz dönemi basladiginda bütün çalismalari gözden geçirdikleri seri toplantilar gerçeklestirdiklerine isaret eden Çelik, geçen günlerde Erdogan'in belediye baskanlari ile bir araya geldigini, pazartesi günü de AK Parti Teskilat Baskanligi'nin 81 il baskani ile istisare için toplanti yaptigini hatirlatti.

Bakanlar ile milletvekillerinin bir araya geldigi istisare toplantilarinin ilkinin dün Saglik Bakani Fahrettin Koca'nin katilimiyla yapildigina dikkati çeken Çelik, "Salgin dönemi basta olmak üzere alinan tedbirler, uygulanan siyasetler ve nasil bir perspektife sahip olundugu ile ilgili kapsamli bir degerlendirme yapildi." ifadesini kullandi.

Çelik, belediye baskanlari, Teskilat Baskanligi ve milletvekilleriyle 3 boyutta yürüyen seri toplantilara Bakanliklarin da dahil edilmesiyle dördüncü boyut eklendigini, toplantilarda geçmis dönemdeki bütün parti siyasetlerinin, hükümet siyasetlerinin, iç ve dis siyasetin, ekonomi ve sosyal politika ile diger alanlardaki gelismelerin kapsamli sekilde degerlendirildigini bildirdi.

Cumhurbaskani Erdogan baskanliginda bugün gerçeklestirilen ve 55 milletvekilinin katildigi toplantida, milletvekillerinin illerinin ve bölgelerinin ihtiyaçlari, yapilan isler, devam eden projeler ve sahadaki degerlendirmelerine iliskin görüslerini paylastiklarini aktaran Çelik, söyle devam etti:

"Sayin Cumhurbaskanimizin ve Genel Baskanimizin milletvekillerimize ve teskilatlarimiza söyledigi, yapmamiz gereken isin öncelikli olarak vatandasimizla daha yogun ve sahada bir arada olunmasi gerektigidir. Salgin kosullarinin araya koydugu mesafeler var, birtakim önlemlerin olusturdugu mesafeler var. Normallesme dönemi ile birlikte yine tabii tedbirlere uyarak teskilatlarimizin ve milletvekillerimizin AK Parti siyasetinin bir geregi olarak geçmiste yaptiklari gibi yaz aylarinda vatandaslarimizla çesitli baglamlarda bir araya gelecekleri yogun bir çalisma dönemi söz konusu olacak."

Çelik, toplantida milletvekillerinin bölgeleriyle ilgili degerlendirmelerinin yani sira salginla mücadele konusunda görüslerini paylastiklarini belirterek, "Tarim konulari degerlendirildi, terörle mücadele konusundaki basarilar degerlendirildi. Bu çerçevede dis politika ile ilgili olarak Avrupa Birligi ile iliskiler, Afrika ile ilgili iliskiler kapsamli bir sekilde degerlendirilmis oldu." diye konustu.

- "Bu toplantilar serisi devam edecek"

Cumhurbaskani Erdogan'in toplantidaki konusmasinda hem teskilatlara hem milletvekillerine tavsiyelerinin yani sira salginla mücadele konusunda Türkiye'nin pozitif ayrisan yönleriyle ilgili degerlendirme yaptigini anlatan Çelik, sunlari kaydetti:

"Ayrica Sayin Cumhurbaskanimizin milletvekillerimize yaptigi önemli vurgulardan biri, yeni anayasa yapma sürecine kuvvetli bir sekilde sahip çikilmasi gerekliligi ile ilgilidir. Türkiye'de sürekli olarak bir sivil anayasa arayisi vardir, Cumhurbaskanimiz bunun gerçeklesmemis olmasinin kabul edilemeyecegi, Türkiye'nin muhakkak surette sivil anayasaya kavusmasi gerektigi, hem AK Parti'nin hem Cumhur Ittifaki'nin güçlü bir sekilde buna sahip çiktigi ve bu dönemde siyasette görev yapan herkesin gelecek nesillere bir borç olarak yeni anayasa meselesini hayata geçirmesi gerektigi seklinde degerlendirmeleri oldu. Ayrica Sayin Cumhurbaskanimiz son dönemde yaptigi seyahatler, NATO'daki temaslari ve Azerbaycan'daki temaslari ile ilgili degerlendirmelerini paylasti.

Bu toplantilar serisi devam edecek. Cumhurbaskanimiz haftaya yine milletvekillerimizle bir araya gelecek. Teskilat Baskanligimizin çalismalari ayni ivmeyle devam edecek. Genel Merkezimizde bakanliklarin uygulamalarinin ve siyasetlerinin milletvekillerimizle istisare edildigi ve tartisildigi bu seri ayni sekilde devam edecek. Belediye baskanlarimizla ilgili olarak zaten bu devam ediyor. Genel Merkezdeki bu çalismalarin yani sira hem milletvekillerimiz hem bütün teskilatimiz, bütün genel merkezimiz Cumhurbaskanimizin ve Genel Baskanimizin baskanliginda bütün gücümüzle sahada olmaya, vatandasimizla daha çok bulusmaya gayret edecegiz."

Çelik, gelecek hafta pazartesi günü AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantisi'nin yapilacagini bildirdi.

Kaynak: AA