AK Parti Genel Baskanvekili Yildirim Açiklamasi 'Sehir Hastaneleri Yüzünden Haksiz Yere Çok Elestirildik'

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafindan, IÇDAS Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Tacettin Aslan’a, girisimcilik alaninda verilen fahri doktora tevcih törenine katildi. AK Parti hükümeti döneminde yaptirilan sehir hastanelerinden dolayi çok elestirildiklerini söyleyen Yildirim, "Haksiz yere sehir hastaneleri yüzünden çok elestirildik, çok sopa yedik ama iyi ki de Cumhurbaskanimizin vizyonuyla bunlari hayata geçirdik ve bugün, bu sehir hastaneleri sayesinde yogun bakimlarda baska ülkelerdeki gibi perisanlik yasamadik” dedi.

AK Parti Genel Baskanvekili Yildirim Açiklamasi 'Sehir Hastaneleri Yüzünden Haksiz Yere Çok Elestirildik'
ÇOMÜ Senatosu tarafindan ülke sanayisinin ve ekonomisinin gelisimine katki sunan IÇDAS kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Tacettin Aslan’a, girisimcilik alaninda fahri doktora unvani verildi.

ÇOMÜ IÇDAS Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene; AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, AK Parti Grup Baskanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Belediye Baskani Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, IÇDAS yöneticileri ve çok sayida davetli katildi.

Tören, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

ÇOMÜ tanitim filminin gösterimi ardindan, müzik dinletisi sunuldu. Is insani Tacettin Aslan’in hayatini anlatan ’Emanet’ isimli film izletildi.

“En önemli eserlerden birisi 6 minareli camimiz”

Daha sonra kürsüye gelerek açilis konusmasi yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, “Ben bugün gerçekten çok mutluyum. Ilk geldigim 2019 Ekim ayinda yine ülkemizin çok degerli kültür ve sanat insani, eski meclis baskanlarimizdan Ismail Kahraman büyügümüze fahri doktora vermistik, o gün de çok mutluyduk. Bugün, sanayinin timsali, özgeçmisini de dinledik böyle bir örnek sahsiyete fahri doktora vermenin mutlulugunu yasiyoruz. Ben Tacettin Aslan beye bundan sonra Allah’tan saglik, sihhat ve uzun ömürler diliyorum. Hizmetlerinin ayni sekilde devam etmesini Cenabi Allah’tan niyaz ediyorum. Su içerisinde bulundugumuz kampüs dahil Tacettin beyin eseridir. Tek tek saymiyoruz ama bana göre en önemli eserlerden birisi 6 minareli camimizdir” dedi.



“Bu yatirimci, yardimsever kimligin imkani olan hemsehrilerimize örnek olmasini diliyoruz”

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’in konusmasinin ardindan kürsüye gelen AK Parti Grup Baskanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Üniversitemizin büyümesinde hepimizin gayreti var. Devletimizin iddiasi var. Tüm Çanakkale’ye sahip çikilmisligi var. Ancak bir de özel destek olanlarimiz, omuz verenlerimiz var. IÇDAS ailesi bunlarin basinda geliyor. Bugün çok kiymetli bir toplanti için bir aradayiz. Türkiye’nin en önemli ihracat derecesi yapan firmalardan bir tanesi olan IÇDAS’in kurucu baskani çok kiymetli Tacettin Aslan beyefendiye, bugün üniversitemizin mensubiyeti anlaminda törenine katiliyoruz. Tacettin Aslan beye hayatinda basarilar diliyoruz. Üniversitemiz basta olmak üzere, simdiye kadar yapmis oldugu Çanakkale’mizin tüm ilçelerindeki hatiralari için çok tesekkür ediyoruz. Kendisinin bu yatirimci, yardim sever kimligimin, tüm imkani olan hemsehrilerimize örnek olmasini diliyoruz” diye konustu.



“Sehir hastaneleri yüzünden çok sopa yedik”

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, “Yasadigimiz bu salgin bilisim altyapisiyla sehir hastanelerinin ne kadar büyük bir vizyon oldugunu ve ihtiyaç oldugunu ortaya koydu. Haksiz yere sehir hastaneleri yüzünden çok elestirildik, çok sopa yedik ama iyi ki de Cumhurbaskanimizin vizyonuyla bunlari hayata geçirdik ve bugün, bu sehir hastaneleri sayesinde yogun bakimlarda baska ülkelerdeki gibi perisanlik yasamadik. Ve bütün hastalarimiz yogun bakim yataklarina eristiler, tedavileri en yüksek standartta gerçeklesti. Ve bir kez daha sehir hastanelerinin insan sagligi için ne kadar önemli oldugu bu vesile ile anlasildi. Bosuna Osmanli Devleti’ni kurarken, Seyh Edebali’nin dedigi ‘insani yasat ki devlet yasasin’ düsturu söylenmemis. Bunun asirlar geçse de degeri artarak devam ediyor. Insanin içinde olmadigi hiçbir is, hiçbir faaliyet sonunda mutluluk getirmez, sonunda ülkeye katma deger getirmez. O bakimdan bugün, fahri doktora unvanini tevcih edecegimiz Tacettin bey, adeta yakin tarihimizin yasayan bir sahididir. 1932, Ikinci Dünya Savasi’ni karsilamis 1950’den bu tarafa da ülkemizin yasadigi badireleri bir bir tecrübe ederek bu günlere gelmis” dedi.



“Korona virüs salgininda tünelin sonunda isik gözüktü”

Korona virüs salginindan kurtulmak için tünelin isiginin göründügünü ifade eden Yildirim, “16 aydir hem dünyayi, hem ülkemizi kasip kavuran bir hastalikla, salginla mücadele ediyoruz. Buradan öyle ümit ediyorum, öyle inaniyorum ki; tünelin sonunda isik gözüktü. Tabii ki bitmedi. Ama en azindan umutlar yesermeye basladi.

Hükümetimizin, Cumhurbaskanimizin baskanliginda aldigi son kararla bir daha normallesme yönünde adimlarin atildigini görüyoruz. Bundan sonraki süreçte kisitlamalar yerine her bir vatandasimizin, her birimizin kendi güvenlik çemberini olusturmak gibi bir görevi var. Artik kendi irademizle koruma çemberi olusturacagiz. Nerede risk görüyorsak, orada tedbiri artiracagiz. Nerede daha az risk görüyorsak orada daha fazla sosyallesecegiz. Böylece hayati durdurmadan, ekonomiyi durdurmadan normal hayata adim adim ilerleyecegiz. Çünkü yaz geldi. Insanlarin tatil ihtiyaci var, turistler gelecek, içeride disarida hareketlilige ihtiyaç var. Ikisi arasinda tedbirlerle, normal yasam arasindaki dengeyi de kisitlamalara müracaat etmeden kendi tedbirlerimizle saglayip yeni bir asamaya geçmis olacagiz. Bugün artik en hizlilar kazaniyor. Offline iseniz yandiniz, Online olmak mecburiyetindesiniz. Daima en hizli kosmak mecburiyetindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize isaret ettigi ülkemizi muasir medeniyetler seviyesine çikarmak zorundayiz” seklinde konustu.



Cumhurbaskani Erdogan’dan videolu tebrik

Konusmalarin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in fahri doktora tevcih törenine gönderdigi video izletildi. Cumhurbaskani Erdogan, Tacettin Aslan’a girisimcilik alaninda takdim edilen fahri doktora unvaninin hayirli olmasini dileginde bulunarak, "Tacettin Aslan Bey, vatanina ve milletine hizmeti ibadet mesabesinde görmüs Türkiye’nin ve Çanakkale’nin kalkinmasi için çaba harcamis, hayirseverligiyle insanimizin gönlünde taht kurmus, her bakimdan müstesna bir sahsiyettir. Içdas gibi bir dünya devini ülkemize kazandiran Tacettin Aslan, sivil toplum kuruluslari ve egitim kurumlarina verdigi güçlü destekle de nitelikli insan havuzumuzun gelismesine önemli katkilarda bulunmustur. Nitekim bugün, is ve ticaret hayatimizin farkli alanlarinda Tacettin Aslan Bey’in yetismesine vesile oldugu birçok basarili yönetici, mühendis ve girisimciye rastliyoruz. Ayni sekilde Tacettin Bey’in destegiyle yaptirilan okullardan mezun olan binlerce insanimiz, ülkemize ve milletimize hizmet ediyor" dedi.

Konuslarin ardindan Ak Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat tarafindan is insani Tacettin Aslan’a cübbesi giydirildi. Üniversitenin rozeti takilarak kimlik karti verildi.

Binali Yildirim, Tacettin Aslan’a Fahri Doktora Beraatini verdi. AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan ile Çanakkale Valisi Ilhami Aktas da, Tacettin Aslan’a hediyeler takdim etti.

“Benim için onur meselesidir”

Tören sonunda konusan is insani Tacettin Aslan, “Öncelikle basta Sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere, teveccüh gösterip bu merasime katilan herkese ayri ayri tesekkürlerimi arz ediyorum. Bizler memleketimizin gelisip kalkinmasi adina elimizden gelen gayreti sarf etmeye çalistik, çok sükür rabbimizin de yardimi ile güzel islere imza attik, ömrümüz boyu daima veren el olmaya gayret ettik. Gelecek nesillerimizin egitimli bireyler olarak yetismesi adina sofrada bizim de tuzumuz bulunsun istedik. Bilirsiniz marifet iltifata tabidir derler, sahsima yapilan bu iltifat benim için büyük bir onur vesilesidir. Bu vesile ile sahsim adina düzenlenen bu merasime istirak eden basta Cumhurbaskanim Sayin Recep Tayyip Erdogan Beyefendiye, Basbakanimiz Sayin Binali Yildirim’a, Çanakkale Milletvekilimiz Sayin Bülent Turan Beye, sayin valimize, adima fahri doktora unvanini layik gören, basta rektörümüz olmak üzere üniversitemizin akademik kuruluna ve emegi geçer herkese ayri ayri tesekkürlerimi arz ediyorum” diye konustu.

Tören, Tacettin Aslan Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin açilisi için video konferans yoluyla kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA