Yedi Basak'tan Nijer Vatandaslarina Balikçi Teknesi

Yedi Basak Insani Yardim Dernegi, dünyanin her yerine yaptigi yardimlara hiz kesmeden devam ediyor. Son olarak Nijer’e giderek, ihtiyaç sahibi vatandaslara gida kolisi, adak kurban dagitimi, su kuyusu açilisi, külliye temel atma ve balikçi teknesi destegi gibi yardimlarda bulunan Yedi Basak Insani Yardim Dernegi, sürdürülebilir kalkinma projeleri ile bölge halkina desteklerini sürdürüyor.

Yedi Basak'tan Nijer Vatandaslarina Balikçi Teknesi
Dünya’nin her yerindeki muhtaç insanlara yardimda bulunan Yedi Basak Insani Yardim Dernegi gönüllüleri, son olarak bir dizi desteklerde bulunmak için gittikleri Nijer’de sürdürülebilir kalkinma projeleri kapsaminda yardima muhtaç 10 aileye balikçi teknesi hediye etti. Balikçi tekneleri sayesinde geçimlerini saglayabileceklerini ifade eden aileler, Yedi Basak Insani Yardim Dernegi’ne tesekkür etti.

“10 adet balikçi teknesi dagitimi gerçeklestirdik”

Nijer’de yaptiklari desteklerden ve projelerden bahseden Yedi Basak Insani Yardim Dernegi Genel Müdürü Halil Karafak, “Nijer’de gida kolisi dagitimi gerçeklestirdik. Yetim annelerine süt keçisi dagitimini yaptik. Bagisçilarimizin adak kurbanlarinin kesimlerini gerçeklestirip ihtiyaç sahibi ailelerimize dagittik. Daha sonra su kuyusu açilislari yaptik ve daha önce açtigimiz su kuyularinin kontrollerini gerçeklestirdik. Balikçi teknesi vermistik. Balikçi teknemizin yerinde bizzat gidip durumunu ve sartlarini gözlemleyip, Projemizin basarili olup, olmadigini yerinde gözlemleyip inceledik. 10 adet balikçi teknesi dagitimi gerçeklestirdik. Bu ailelerimizin yerinde gidip projemizin incelemesi ve denetlemesini yaptik. Balikçi teknesi Nijer’in Say bölgesinde Nijer nehrinde dagitimini yapmistik. Bu bölgede ailelerimizi gidip yerinde gözlemledigimizde gözlerimiz doldu. Çünkü ailelerimizin bize, gittigimizde sarilip, bizden muhabbetlerinin oldugunu gözlemledik. Orada maalesef insanlar için istihdam yok, issizlik çok fazla. Insanlar kendi ayaklari üzerinde duramiyorlar” dedi.



“Insanlara balik vermek degil de balik tutmayi ögretiyoruz”

Dernek olarak sürdürülebilir Kalkinma projeleri sayesinde kisa süreli yardimlarin yani sira uzun vadeli desteklerde de bulunduklarini söyleyen Karafak, “Dernek olarak biz de 2021 yili için sürdürebilir kalkinma projelerini önemsiyoruz. Bu kapsamda balikçi teknemizi ve oradaki ailelerimizi ziyaret ettigimizde hem kendi ayaklari üzerinde durup balik tutuyorlar hem de nehrin karsisinda bulunan insanlarla insan tasimaciligi yaparak geçimlerini sagliyorlar. Yani bizim gayemiz bir insana dokunmak. Bizim yardim ettigimiz insanlar orada kendi ailesiyle geçinip, hayatlarini sürdürüyorlar. ‘Insanlara balik vermeyi degil de balik tutmayi göstererek’ o insanlar bir defalik degil sürdürebilir kendi ayaklari üzerinde durup yasamlarini idame ettirmelerini saglamak. Dernek olarak bu projeleri önemsiyoruz. Balikçi teknesi, süt keçisi, bakkal manav projelerimiz ve buna benzer insanlara imkanlar olusturarak onlarin kendi ayaklari üzerinde durmalarini sagliyoruz. Bu anlamli projelere destek olmak isteyen bagisçilarimiz, banka hesap numaralarimiz, PTT posta çeki hesabi ve yedibasak.org.tr adresinden online bagis yaparak yada Dernek merkezimize gelerek bagista bulunarak. Ihtiyaç sahibi ailelere destek verebilirler. Biz çalismalarimizda seffafligi önemsiyoruz. Sürdürebilir kalkinma projesine destek olan bagisçilarimizi, yaptigimiz çalismalar ve kendilerinin hayirlarini belgelendirerek onlara yine görsellerini ve fotograflarini gönderiyoruz. Bu konu da dernegimiz gayet seffaf ve hesap verilebilir sekilde çalisiyor. Bagisçilarimiza da buradan Afrika’daki kara kitadaki kardeslerimize desteklerini bekler, bu tarz çalismalarin önünü açip daha fazla insana ulasmak için onlara buradan duyuruda bulunuyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA