Malatya Hayvanat Bahçesi Ziyarete Açildi

Covid 19 salgini sonrasi alinan kisitlama tedbirleri ile birlikte vatandaslarin ziyaretine geçici süreligine kapatilan Orduzu bölgesinde bulunan Malatya Hayvanat Bahçesi, kisitlamalarin kaldirilmasiyla birlikte yeniden vatandaslarin ziyaretine açildi.

Malatya Hayvanat Bahçesi Ziyarete Açildi
Malatya Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Daire Baskanligi Veteriner ve Hayvanat Bahçesi Sube Müdürlügü bünyesinde hizmet vermekte olan Malatya Hayvanat Bahçesi, pandemi kisitlamalari sonrasinda yeniden ziyaretçileriyle bulustu.

Hayvanat Bahçesinin vatandaslar tarafindan yogun bir sekilde ziyaret edildigini belirten Veteriner ve Hayvanat Bahçesi Sube Müdürü Sami Altas, “Pandemi kisitlamalari sonrasinda Orduzu bölgesinde bulunan hayvanat bahçemiz vatandaslarin ziyaretine yeniden açildi. Hayvanat bahçemizde hijyen noktasinda gerekli tedbirleri aldik. Ziyaretçilerimiz pazar günü hariç haftanin alti günü gönül rahatligiyla ziyaretlerini gerçeklestirebilirler. Hayvanat bahçemizde 78 türden bin 250 hayvan bulunmaktadir. Bu hayvanlarin bakimlari veteriner hekim arkadaslarimizin kontrolünde bakicilarimiz tarafindan büyük bir titizlikle yapilmaktadir” dedi.



Hayvanat Bahçesi sorumlu veteriner hekimi Seda Sezikli ise yaptigi açiklamada, “Hayvanat Bahçemiz bulundugu konum itibariyle ve bölgesinde tek olmasindan dolayi Bingöl, Elazig ve Diyarbakir illerinden çok sayida ziyaretçiyi agirlamaktadir. Hayvanat bahçemizdeki hayvanlarimizin hasta olmamalari için özel olarak ilgileniyoruz. Bu gösterdigimiz ilgi sonucunda da birçok yeni yavru aramiza katildi.

Onun mutlulugunu yasiyoruz. Hayvanlarimizin bakimina büyük önem veriyoruz. Hayvanlarin saglikli olmalari bizleri mutlu ediyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA