Gana'da Kovid-19'Un Hindistan Varyanti Görüldü

Bati Afrika ülkesi Gana'da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk olarak Hindistan'da görülen "Delta" varyantinin tespit edildigi bildirildi.

Ulusal basinda çikan haberlerde, ülkede ilk kez Kovid-19'un iki kez mutasyona ugramis türü olan ve Hindistan varyanti olarak da bilinen "Delta" varyantina 6 kiside rastlandigi belirtildi.

Gana Saglik Hizmetleri Genel Direktörü Dr. Patrick Kuma-Aboagye, yaptigi yazili açiklamada, virüsün yeni varyantina yurt disindan gelen yolcularda rastlandigini kaydederek, "Toplumdaki vakalardan alinan örneklerde her hangi bir 'Delta' varyanti tespit edilmedi." ifadesini kullandi.

Kovid-19'a karsi gelistirilen Sputnik-V ve AstraZeneca asilarinin "Delta" varyantina karsi etkili olmadigi yönündeki haberlerin dogru olmadigini söyleyen Kuma-Aboagye, halka salgina karsi asi olmalari çagrisinda buldu.

Yaklasik 31 milyon nüfusa sahip Gana'da salginin basindan bu yana 95 bin 236 kiside virüse rastlandi, bunlardan 93 bin 141'i sagligina kavusurken, virüs nedeniyle 794 kisi yasamini yitirdi.

???????

Kaynak: AA