VIOP'ta Endeks Kontrati Güne Yükselisle Basladi

Borsa Istanbul Vadeli Islem ve Opsiyon Piyasasi'nda (VIOP) haziran vadeli BIST 30 endeksine dayali kontrat, güne yükselisle baslamasinin ardindan 1.527 puanda dengelendi.

Haziran vadeli endeks kontrati, en yüksek 1.528,00 puani görmesinin ardindan önceki normal seans kapanisinin yüzde 0,3 üzerinde 1.527,00 seviyesinden islem görüyor.

Dün dalgali bir seyir izleyen endeks kontrati, küresel pay piyasalardaki satis baskisina karsin 1.505 seviyesinden buldugu destekle yükselise geçti ve normal seansi önceki kapanisa göre yüzde 0,6 artisla 1.522,25 puandan tamamladi. Endeks kontrati, aksam seansinda da yükselisini sürdürerek 1.525,25 puana çikti.

Analistler, ABD Merkez Bankasi (Fed) üyelerinin sözle yönlendirmelerinin yakindan takip edildigini, bugün Fed Baskani Jerome Powell'in yapacagi açiklamalarin yatirimcilarin odagina yerlestigini belirtti.

Powell'in açiklamalarinda varlik alimlarinin ne zaman azaltilacagina iliskin ipuçlarinin aranacagini aktaran analistler, Fed'in iki üyesinin de bugün yapacagi açiklamalarin izlenecegini bildirdi.

Analistler, bugünün veri gündeminde yurt içinde Tüketici Güven Endeksi, yurt disinda ise Avro Bölgesi'nde Tüketici Güven Endeksi ve ABD'de ikinci el konut satislari ile Richmond Fed Imalat Endeksi verilerinin bulundugunu belirterek, teknik açidan endeks kontratinda 1.500 ve 1.470 puanin destek, 1.550 seviyesinin direnç konumunda oldugunu aktardi.

Kaynak: AA