'Osmanli Sadrazami Ve Düsünür Said Halim Pasa Kitabi' Ile 'Düsünsel' Bir Yolculuk

Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayinlari tarafindan basilan “Osmanli Sadrazami ve Düsünür Said Halim Pasa” kitabinda, farkli disiplinlerden gelen çok sayida yazarin, akademisyenin ve arastirmacinin görüslerinden olusan metinlerle Said Halim Pasa’nin siyasete, Bati’ya, Osmanli toplumuna dair farkli perspektifler içeren düsünce yapisi detayli bir sekilde ortaya konuyor.

'Osmanli Sadrazami Ve Düsünür Said Halim Pasa Kitabi' Ile 'Düsünsel' Bir Yolculuk


Bugüne kadar Said Halim Pasa hakkinda ele alinan geçmis ve güncel birçok argümani bir araya toplayan 824 sayfalik “Osmanli Sadrazami ve Düsünür Said Halim Pasa Kitabi”, Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayinlari tarafindan basildi. Kitabin editörlügünü ise Asim Öz yapiyor. Zeytinburnu Kültür Sanat tarafindan bu yil Nisan ayinin ilk günlerinde yapilan ‘Said Halim Pasa Sempozyumu’nu referans alan kitap, çesitli yaklasimlari bir araya getirmekle birlikte, düsünürün dünyasina ve hayatina tam manasiyla isik tutuyor.

Said Halim Pasa’nin düsüncelerini, farkli perspektifleri içerecek biçimde ele alan “Said Halim Pasa Kitabi”nda kendi döneminin ve imparatorluklarin ulus-devletlere dönüstügü sürecin bir aktörü olarak Said Halim Pasa tüm boyutlariyla anlatiliyor.

100 yil öncesinden günümüze Said Halim Pasa

Derlemedeki metinler, bir yandan Pasa’nin hayat hikayesinin Osmanli Devleti’ndeki dönüsümlerden nasil etkilendigini resmederken, diger taraftan yazdiklarini merkeze alarak eserlerinin izini sürüyor ve okuyuculara geçmis, simdi ve gelecek açisindan ufuklar açiyor. “Said Halim Pasa Kitabi” Avrupa emperyalizminin tüm dünyaya yayildigi kriz sürecinde yasanan siyasal ve diplomatik gerilimler kadar Said Halim Pasa’nin kisiligini etkileyen faktörleri de inceliyor.
Kaynak: İHA