Ankara'da Etkisini Gösteren Saganak, Is Yerlerinin Kullanilamaz Hale Gelmesine Neden Oldu

Ankara’da etkisini gösteren saganak, Çankaya ilçesinde is yerlerinin ve malzeme dolu depolarinin su basmasina neden oldu. Is yerini su basan isletmeci Damla, “Itfaiye niçin geldiniz diye sordugumuzda da ‘can kaybi için geldik’ dediler. Böyle bir ihbarda biz bulunmadik. Geldiler burada beklediler” dedi.

Ankara'da Etkisini Gösteren Saganak, Is Yerlerinin Kullanilamaz Hale Gelmesine Neden Oldu
Ankara’nin Çankaya ilçesi Çukurambar Mahallesinde 1425. cadde üzerinde bulunan is yerleri ve depolarini ögle 14.00 siralarinda etkisini gösteren saganak nedeniyle su basti. Cadde üzerinde güzellik merkezi üzerine is yerleri olan Damla ve Deniz, itfaiye ekiplerinin aradiklari saatten çok sonra olay yerine geldiklerini belirtti.

3-4 milyon liralik zarara ugrayan is yerinde isletmeci olan Damla ve Deniz kardesler, güzellik merkezilerinde zayiflama, cilt bakim ve vücut bakim cihazlarinin kullanilamaz hale geldigini belirterek zararlarinin nasil karsilanacagini sorarak isyan etti.

“Itfaiye ekipleri geldiler burada beklediler”

Yagmura maruz kaldiklari esnada itfaiye ekiplerini aradiklarini ifade eden isletmeci Damla, “Bizim alt katimizin hoparlör kismindan azicik bir su akarken burayi su basacagini çünkü Çukurambar gibi bir yerde, özellikle bizim bulundugu bir yerde ihmallerin üst üste oldugu için söyledik. Ama beyefendiler geldiklerinde köseye geçip izlediler. Itfaiye niçin geldiniz diye sordugumuzda da ‘can kaybi için geldik’ dediler. Böyle bir ihbarda biz bulunmadik. Geldiler burada beklediler. Diger itfaiye ekibi gelene kadar aradan iki saat geçti ve bizim alt kattaki tabanimiz çöktü cihazlarimiz mahvoldu. Biz dört kadin burada tasimaya çalisiyoruz. O itfaiye gelip yardim edin dedigimizde ‘ben bir sey yapamam’ diyor. Böyle bir ihmal yok. Bu ihmalin magduriyetini kim karsilayacak? Biz islem yaparken bu ihbarda bulunduk. Biz o sirada zaten sulari disari çikarmaya, giderlerini açmaya çalisiyorduk. Biz dört kadin rögar kapagini kaldirmaya çalisiyoruz. Kimse hiçbir sey yapmiyor. Bizim burada müsterilerimiz var hepsi elektrikli cihazlara bagli. Disaridan saril saril sular akarken biz onlari kurtarmaya çalistik. Geldiler rögar kapagini kapattilar iki dakika içerisinde sular gitti. Bunu niye daha önce yapmiyorlar?” dedi.

“Bizim magduriyetimizi kim karsilayacak?”

Yolun komple tikandigini dile getiren isletmeci Deniz ise “Bütün araçlar kenara çektiler. Araçlarin altinda yukari dogru dolan sularin hepsi dükkana kadar geldi. Tavanlar çöktü. Biz daha burayi yeni tasindik. Biz daha buranin borçlarini öderken basimiza bu kadar sey geldi. Bizim magduriyetimizi kim karsilayacak? Biz damla damla su akarken itfaiyeyi ariyoruz. Her yer çöktü, cihazlar yandi. Allah korudu da kimseye bir sey olmadi. Elektrikler çarpsaydi ne olacakti. Bizim bu zararimizi kim karsilayacak? 10 tane kadin biz burada sulari disari atmaya çalisiyoruz. Biz maddi olarak gerçekten çok zarara ugradik. Manevi olarak da çöktük zaten rezil olduk. Yan komsularimiz da ayni sekilde su basti. Bütün büyük cihazlarimiz yandi, suyun içinde kaldi” diye konustu.

Çukurambar 1425. cadde üzerinde is yeri sahibi 1980’lerden beri ticari hayatin içinde olan 57 yasindaki Mustafa Erkilet, çalisma hayati boyunca üç kez is yerini su bastigini belirtti.

Üç su baskinindan en büyügünün bu oldugunu belirten Erkilet mazgallarin yetersiz olmasina vurgu yapti. Saat 14.30’da müthis bir yagmurun basladigini söyleyen Erkilet, “Yaklasik 10 yillik Çukurambar esnafiyim böyle bir yagmur görmedim. Yagmur 20-25 dakika sürdü. Etraf komple su oldu. Komsularimizin is yerleri tavana kadar su. Yapacak bir sey yok, Allah’tan gelen bir sey yani. Genelde biz mallarimizi depolama seklinde asagida saklariz. Öyle olunca bütün mallarimiz sikintiya girdi. Belediye desek, belediyenin de yapacagi bir sey kalmadi. Itfaiyenin de kalmadi. Su anda en güzel çözüm mazgallarimizin biraz daha iyilestirilmesi” ifadelerini kullandi.

Öte yandan, Sasmaz Oto Sanayi sitesinde de isyerleri ve sokaklar sel sularindan etkilendi. Gölbasi’nda ise bir sitenin istinat duvari çöktü.
Kaynak: İHA