Su Kabaklari Kadinlarin Hünerli Ellerinde Sanat Eserine Dönüsüyor

Bolu’da, geçmiste cenaze yikama islemlerinde kullanilan su kabaklari kadinlarin hünerli ellerinde sanat eserine dönüserek evleri süslüyor.

Su Kabaklari Kadinlarin Hünerli Ellerinde Sanat Eserine Dönüsüyor
Bolu’da, geçmis yillarda cenaze yikama islemlerinde ve müzik aleti yapiminda kullanilan su kabaklari kadilarin hünerli ellerinde sanat eserleri haline geliyor. Bolu Belediyesi ile Halk Egitim Merkezi isbirligiyle açilan su kabagi isleme kursuna katilan kadinlar kendi imkanlariyla yetistirdikleri kabaklari süs esyasi haline getiriyor. Özellikle pandemi döneminde kadinlarin yogun ilgi gösterdigi su kabagi isleme kursuna katilan kadinlarin ellerinden çikan ürünler ayni zamanda kendilerine ek gelir sagliyor.

Halk Egitim Merkezi’nde usta ögretici olarak çalisan ve uzun yillardir su kabagi isleme kursu veren Naile Can, “Kayitli 15 kursiyerimiz var. Ama pandemi döneminde alanimiz 8 kisilik oldugu için bölüsümlü kursiyer aliyoruz. Yeni kayitlarla kursiyer sayimiz degisiyor” dedi.



“Herkesin gelmesini tavsiye ederim”

Kursiyerlerden Gül Yeni, kursa 3 ay önce basladim. Çok zevkli çalismalar yapiyoruz. Önce zor diye düsünmüstüm ama gayet zevkli ve kolay. Herkesin gelmesini tavsiye ederim. Suan hobi olarak yapiyoruz. Siparis alirsak maddi geliri de olacak” diye konustu.



“Bütün ev hanimlarina tavsiye ederim”

Yaptiklari ürünlerden ek gelir sagladiklarini söyleyen Özlem Keskin, “Çok severek yapiyoruz. Özellikle bu pandemi döneminde evde oturup sikilmaya hiç vaktimiz olmadan günümüzün büyük bölümünü burada geçiriyoruz. Güzel ürün elde ediyoruz. Evimizi ve baskalarinin evlerini süslüyoruz. Hediyeler yapiyoruz. Siparis alip ek gelir de sagliyoruz. Yani ev hanimlari için ek gelir kazandirmasi çok güzel. Bütün ev hanimlarina tavsiye ederim” ifadelerini kullandi.

“Böyle seyler için hiç vaktim olmamisti”

Serap Karakis ise, “25 yildir çalisiyordum. Böyle serler için hiç vaktim olmamisti. Isten ayrildiktan sonra buraya geldim ve bunlari yapmaya basladim. Çok keyifli. Tatil yerlerinde görüyordum ama çok pahaliydi. Alma firsatim olmamisti. Özellikle o dönemlerde bunu yapmaya karar vermistim. Suanda para kazanmiyoruz ama Insallah ileride o da olur” seklinde konustu.

Kaynak: İHA