Selçuklu Belediyesi Atiklardan Organik Gübre Elde Ediyor

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, belediye fidanligi içindeki kompost üretimi ile Park Bahçeler Müdürlügünün önemli bir ihtiyacinin karsilandigini ifade etti. Bu yöntemle 2021 yili içerisinde 600 ton organik gübre üretimi gerçeklestirildi.

Selçuklu Belediyesi Atiklardan Organik Gübre Elde Ediyor
Geri dönüsüm ve sifir atik çalismalarina önem gösteren Selçuklu Belediyesi, belediyecilik faaliyetleri içerisinde kalan atiklari fidan dikiminde kullanilan kompost toprak haline getiriyor. Pazar yerlerinde kalan atiklar, Park Bahçeler Müdürlügünün çim biçme ve agaç budama islemleri sirasinda ortaya çikan atiklar, yongalama islemi yapilarak kompost toprak haline getiriliyor. Elde edilen organik gübre Park Bahçeler ekipleri tarafindan fidan dikim faaliyetlerinde kullaniliyor. Atiklari toplayan Çevre Koruma ekipleri ise toprakla birlestirdikleri atiklari her gün karistirarak 45 gün içerisinde organik gübre elde ediyor. Bu yöntemle 2021 yili içerisinde 600 ton kompost üretimi gerçeklestirildi.



“Ilçedeki tüm atiklari toplamayi hedefliyoruz”

Belediye olarak her atigi degerlendirmek adina çalismalar yürüttüklerini belirten Baskan Ahmet Pekyatirmaci, “Selçuklu Belediyesi olarak sifir atik çalismalarimiz devam ediyor. Burada Park Bahçeler Müdürlügümüzün fidanlik alani içerisinde belediyemizin hem pazar yerlerinden hem de sebze halinden topladigimiz organik atiklari burada özel islemlerden geçirerek gübreye dönüstürüyoruz. Buradaki amacimiz ilçemizde bütün organik atiklari geri dönüstürerek toprakla bulusturmak ve bunlari gübre olarak degerlendirmek istiyoruz. Bu kapsamda Park Bahçeler ve Çevre Koruma Müdürlügümüz büyük bir isbirligi yapiyor. Asil hedefimiz bütün ilçemizde sadece pazarlarda ya da haldeki atiklari degil tamamen konutlarda ve is yerlerinde elde edilen organik atiklari toplamak ve bunlari yeniden hem dogaya kazandirmak hem de faydali hale getirmek istiyoruz. Bu çalismamizla birlikte sifir atik çalismalarimizi da yeni bir boyuta getirmis olacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA