Selahattin Gürkan 'Paydas' Toplantisina Online Olarak Katildi

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Inönü Üniversitesi Rektörlügü Kalite Koordinatörlügü tarafindan düzenlenen ‘Paydas’ toplantisina online olarak katildi.

Selahattin Gürkan 'Paydas' Toplantisina Online Olarak Katildi
Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Inönü Üniversitesi Rektörlügü Kalite Koordinatörlügü tarafindan düzenlenen ‘Paydas’ toplantisina video konferans yöntemiyle baglandi.

Malatya Valisi Aydin Barus, Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay ve ögretim görevlilerinin katildigi programda konusan Baskan Gürkan, “Bizler Malatya’yi tarif ederken ‘Insanlik medeniyetinin basladigi, Anadolu’yu Anayurt yapan destan sehri’ diye tarif ediyoruz. Hakikaten insanlik medeniyeti Malatya’da baslamis ve bütün dünya insanliginin medeniyeti Malatya’da inkisaf etmis. Selçuklular döneminde Konya payitahtken Malatya sehzade sehri unvanini aliyor ve o dönemde Sahabeyyi Kübra ve Sahabeyyi Sura medresesi diye dönemin iki üniversitesinin Malatya’da mevcut oldugunu görüyoruz. Biz çok daha ileriye gitmek durumundayiz. Tarihin bizlere yükledigi sorumluluk ve yükümlülükler var. Mevlanalar, Sadrettin Koneviler, Ibn-ül Arabiler ve Niyazi Misriler ilim irfan destanlari yazmis. Battalgaziler, Hüseyingaziler, Hasangaziler, Danismendgaziler kahramanlik destanlari yazmis. Dolayisiyla bizde süreç içerisinde bir taraftan hizmet destanlari yazarken üniversitelerimiz de ilim irfan destanlari yazacak. Bizim tarihten aldigimiz sorumlulugumuzla çok daha ileriye gitmemiz gerekir. Valilik olarak, belediye olarak, kamu kurumlari ve üniversite olarak Türkiye’de üniversitemizi daha iyi yerlere getirmemiz ve sayili üniversiteler arasina girmemiz gerekiyor. Yerel yönetimler olarak biz ayni geminin yolculariyiz. Görev ve sorumlulugumuzu nefsimizi tatmin etmek, insanlara tahakküm etmek duygusu içerisinde hareket etmek gibi bir lüksümüz yok. Bütün görev ve sorumlulugumuz elimizde olan imkânlari ve firsatlari sehrimizin istikbaline yatirmak, sehrimizin degerlerine yatirmak ve sehrimizin kurumlarina yatirmak gibi bir sorumlulugumuz ve yükümlülügümüz var. Biz bu sorumlulugun bilincinde ve idrakinde olarak görevlerimizi yapmanin gayreti içerisindeyiz” dedi.



Malatya’da devlet yatirimlari, kamu yatirimi ve yerel yönetimler yatirimi açisindan Türkiye’de deprem, pandemi gibi olumsuzluklara ragmen tarihinin en büyük yatirimlarinin yapildigina dikkat çeken Gürkan, “Tabiri caizse Malatya yenileniyor. Sayin Rektörümüz Inönü Üniversitemizde güzel çalismalar yapiyor. Bizler de üniversitemizle 5 temel konu üzerinde birlik ve beraberlik içerisinde gruplar olusturduk. Imar ve kent planlama sürdürülebilir kentlesmeyle ilgili, trafik ve elektrikli araçlarla ilgili, elektromanyetik ve çevre kirliligiyle mücadele ile ilgili, taskin ve afet yönetimiyle ilgili ve kültür, park ve yesil alanlarla ilgili çalisma gruplarimiz var. Diger taraftan yeni süreçlerde özellikle sürekli yönetim sistemi, çevre yönetim sistemi, kalite yönetim sistemi, varlik yönetim sistemi, is sagligi ve is güvenligi sistemi, bilgi güvenligi yönetim sistemi, enerji yönetimiyle ilgili sistem, vatandas memnuniyeti yönetim sistemiyle de ilgili çalismalarimizla yine üniversitemizle ve diger kurum ve kuruluslarimiz ile birlikte çalisiyoruz. Gerekirse bu konuda paydas olma ve paylasma noktasinda da üniversitemiz ve diger kurumlarimizla birlikte hareket edecegiz. Bu konuda Sayin Rektörümüzün is birligi ve paydas olma noktasindaki azim ve kararliligini çok yakinen müsahede ediyorum. Bu anlamda Sayin Rektörümüze tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA