MEGEM Yeni Mezunlarini Is Hayatina Kazandirdi

Eskisehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde kurulan Mesleki Edindirme ve Gelistirme Merkezi (MEGEM)’de egitim gören 30 kursiyerden 21’i henüz mezun olmadan is sahibi oldu. ’Kalite Kontrol ve Boyutsal Ölçüm Operatörlügü, CNC Tezgâh Operatörlügü ve Kaynak Operatörlügü’ alaninda egitim gören 30 kursiyerden 21’i henüz mezun olmadan is sahibi oldu.

MEGEM Yeni Mezunlarini Is Hayatina Kazandirdi
Eskisehir sanayisinin yüksek teknolojiye dayali yetismis, teknik ve kalifiye eleman ihtiyacini karsilamak amaciyla Eskisehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde kurulan ve mesleki egitimler veren Mesleki Edindirme ve Gelistirme Merkezi’nde (MEGEM) mezuniyet heyecani yasandi. 320 saat süren egitimlerin sonunda ’Kalite Kontrol ve Boyutsal Ölçüm, CNC Tezgâh Operatörlügü ve Kaynak Operatörlügü’ egitimlerini basariyla tamamlayan 30 kursiyere düzenlenen törenle sertifikalari verildi.

Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçeklesen törene; EOSB Yönetim Kurulu Baskani Nadir Küpeli, Baskan Vekili ve MEGEM Yönetim Kurulu Baskani Metin Saraç, Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Rahmi Özyigit, müdür yardimcilari ve MEGEM egitmenleri katildi.



“Sanayimizin sizlere çok ihtiyaci var”

Sertifika töreninde konusan Eskisehir OSB Baskani Nadir Küpeli egitime verdikleri öneme dikkat çekerek, “Göreve geldigimiz günden beri ‘sürekli egitim’ dedik ve egitime çok büyük önem verdik. Ne mutlu ki bu gayretlerimiz karsiliksiz kalmadi. Ögretmenlerimizin destekleriyle hem ögrencilerimizi hem de sizler gibi meslek sahibi edindirmeye çalistigimiz gençlerimizi bu egitim kurumlarinda görmek bizi gerçekten mutlu etti. Ne mutlu ki bugün artik sizde elinde altin bilezigi olan kisilerden biri oldunuz. Sanayimizin sizlere çok ihtiyaci var. Eskisehir sanayimizin oldukça güçlü bir nitelikli is gücü var. Bu ordu sizlerle daha da güçlendi” diye konustu.



“21 kursiyer mezun olmadan is sahibi oldu”

Egitim asamasindayken 21 kursiyerin is sahibi oldugunu söyleyen Baskan Küpeli, “Bundan önce yaptigimiz egitim programlarin sonunda tüm kursiyerlerimiz ise yerlestirildi. Sizin gibi meslek sahibi olan arkadaslarimiz sanayicilerimizin özellikle aradigi çalisanlar. Bizim amacimiz nitelikli personel yetistirmek, sanayicimize yardim etmek ve ülkemizin kalkinmasina katkida bulunmak. Bu dönem de henüz egitim asamasindayken 21 kursiyerimizin is sahibi oldugunu görmek bizleri son derece mutlu etti. Hepinizi göstermis oldugunuz basaridan dolayi kutluyorum ve is hayatinizda basarilar diliyorum” dedi.

Konusmanin ardindan kursu basariyla tamamlayan kursiyerlere mezuniyet sertifikalari verildi.

Kaynak: İHA