MCBÜ Biyoloji Bölümü Ögrencilerinden Sorumluluk Örnegi

Israfin önlenmesi, olusan atigin azaltilmasi, atiklarin geri dönüstürülmesini kapsayan atik yönetim felsefesi olarak tanimlanan bir hedef olan Sifir Atik Projesine bir destek de Manisa Celal Bayar Üniversitesi ögrencilerinden geldi.

MCBÜ Biyoloji Bölümü Ögrencilerinden Sorumluluk Örnegi
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Biyoloji Bölümü ögrencileri Berk Can Bahçe, Eylem Temel ve Selin Yüksel ’Sosyal Sorumluluk Projesi’ kapsaminda her seviyeye göre ayri ayri hazirladiklari ’Sifir Atik’ temali sunumlarini Yunusemre’ye bagli ilkokul, ortaokul ve lise ögrencilerine sunarak önemli bir farkindalik çalismasina imza attilar. Danismanliklarini MCBÜ Biyoloji Bölümü Ögretim Üyelerinden Prof. Dr. Ersin Minareci, Doç. Dr. Murat Afsar ve Dr. Emine Erdem Cingöz’ün yaptigi ögrencilere Yunusemre Kaymakamligi ve Yunusemre Ilçe Milli Egitim Müdürlügü de destek verdi.

Kaymakam Kantay ögrencileri tebrik etti

Hatice Görgülü Ilkokulu, Görgülüler Ortaokulu ve Halit Görgülü Anadolu Lisesi’nde gerçeklestirilen etkinliklere Yunusemre Kaymakami Atilla Kantay, MCBÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yüksel Abali ve Yunusemre Ilçe Milli Egitim Müdürü Yildiray Demirtas da katildi.

Manisa’da Sifir atik konusuna ve çevre bilincine çok önem verildigini belirten Kaymakam Atilla Kantay, MCBÜ ögrencilerine gösterdikleri bu sorumlu davranis nedeniyle tesekkür etti. Okullarda etkinlige katilan ögrencilerle samimi bir sekilde sohbet etme imkani bulan Kantay, ögrencilerin ilgisinden oldukça memnun kaldigini belirtti.



Dekan Abali desteklerden memnun

MCBÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yüksel Abali, "Öncellikle bu gibi projeleri tesvik ederek ögrencileri destekleyen ve bugün burada olmamizi saglayan rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç’a tesekkür ediyorum. Projenin hazirlik asamasindan bu yana desteklerini gördügümüz ve bugün burada bizi yalniz birakmayan sayin kaymakamiz Atilla Kantay ve Ilçe Milli Egitim Müdürümüz Yildiray Demirtas’a özellikle tesekkür etmek istiyorum. Bununla birlikte bugün baska illerden gelerek etkinlikleri gerçeklestiren Biyoloji Bölümü ögrencilerimiz büyük bir alkisi hak ettiler." diye konustu.

Basarili geçen sunumlarin ardindan Berk Can Bahçe, Eylem Temel ve Selin Yüksel kendilerini ögrencilerle bulusturma imkani veren ve salonlarini açarak etkinlige destek veren okul müdürleri Zeynel Mutlu, Günay Pehlivan ve Ahmet Çakir’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA