CHP Nigde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'den Üniversiteye Ziyaret

CHP Nigde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Nigde Belediyesi Meclis Üyesi Erdal Aydogan, Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarimsal Arastirmalar Uygulama ve Arastirma Merkezini ziyaret etti.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, Gürer ve Aydogan'a Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Tarim Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Emin Çaliskan ve merkezin müdürü Doç. Dr. Mustafa Özden eslik etti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Kar, ziyaretlerinden dolayi Gürer ve Aydogan'a tesekkür etti.

Tarim ve gida üniversitenin öncelikli alanlarindan biri olduguna dikkati çeken Kar, sunlari kaydetti:

"Tarim, stratejik bir sektör olup önemli meydan okumalarla karsi karsiya bulunmaktadir. Göreve basladigimiz zaman arastirma merkezinin faaliyete geçmesi için çok ugrastik. Tahsis edilen kadrolara isçi ve teknik personel alarak yola çiktik. Merkezimizdeki birimleri peyderpey faaliyete aliyoruz. Çiftligimizdeki tarima uygun alanlari islah ediyoruz. Buralarda yonca, bugday, misir gibi ürünler üreterek yem ihtiyacimizi karsilamaya ve maliyetlerimizi düsürmeye çalisiyoruz. Çiftlikten çikan gübreleri de tarimsal alanlarda kullaniyoruz."

Milletvekili Gürer ise merkezde yürütülen çalismalari yerinde görmekten duydugu memnuniyeti aktararak, "Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesinin tarimsal anlamdaki bu çalismalarinin bu denli içsellestirilerek sahiplenilmesinin Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar'in dönemine denk gelmesi dolayisiyla büyük heyecan duydum. Bu anlamda bölgemize güzel bir örnek olan çalismalar için emegi geçenlere tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.

Doç. Dr. Mustafa Özden de merkezde gerek bölgeye gerekse ülkeye örnek gösterilebilir ve sürdürülebilir bir hayvansal ve tarimsal üretimi gerçeklestirmeyi amaçladiklarini belirtti.

Tarim Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Emin ise fakültenin kurulus misyonunun özel olduguna dikkati çekerek, Türk yüksekögretimi alaninda örnek teskil etmeyi ve bölgede tarimsal faaliyette bulunan çiftçilere model olmayi misyon edindiklerini bildirdi.

Konuklar, ziyaretin ardindan merkezde bulunan küçükbas, büyükbas ve kanatli hayvan birimlerinin ve islah çalismalari yürütülen arazileri gezdi.

Kaynak: AA