Batman'da Filistin Yararina Kermes Düzenlendi

Batman'da IHH Insani Yardim Dernegi ile Batman Inanç ve Düsünce Özgürlügü Platformu tarafindan Filistin yararina kermes düzenledi.

Atatürk Parkinda düzenlenen ve 3 gün sürecek kermeste gidadan, el esi ve hediyelik ürünlere birçok ürün satisa sunuldu.

Kermesin açilisinda konusan Batman Düsünce ve Inanç Özgürlügü Platformu sözcüsü Seyhmus Temiz, Filistinli Müslümanlarla dayanismak ve onlarin acilarini paylasmak için kermesi düzenlediklerini söyledi.

Kermesten elde edilecek gelirin Israil saldirilarinda magdur olan Filistinlilere gönderilecegini vurgulayan Temiz sunlari kaydetti:

"Kardeslik, kardesinin acisini, derdini anlayabilmek, hissedebilmek ve yeri geldiginde ona dokunabilmektir. Bugün Filistinli kardeslerimizin Israil terör devletinin zulmüyle yanan, harap olan, yikilan sehirlerin sahibi olan Filistinlik kardeslerimize dokunmak için, onlarin acisini hissetmek ve paylasmak için buradayiz. Batman Düsünce ve Inanç Özgürlügü Platformu ve IHH olarak birlikte baslatmis oldugumuz kampanyanin devami olarak kermesimiz bugün basliyor. Kermesimiz 3 gün devam edecek. Destek vermek isteyen herkesin katkisini bekliyoruz.”

Kaynak: AA