Hacettepe Teknokent Teknofest'e Katilacak Ögrenci Topluluklarina Sponsorluk Destegi Sagladi

Hacettepe Teknokent Genel Müdürü Veysel Tiryaki: 'Veriyi, bilgiyi ve teknolojiyi elinde tutan ve gelistiren ülkelerden olmak için gençlerimizin önünü açmamiz gerekiyor'.

Hacettepe Teknokent, Türkiye'nin milli teknolojilerini gelistirmeyi hedefleyen Teknofest 2021'de yarisacak üniversite bünyesindeki takimlara sponsor oldu.

Teknokentten yapilan yazili açiklamaya göre, kurumun ön kuluçka merkezi ve Hacettepe Üniversitesindeki ögrenci topluluklarindan olusan yarisma ekiplerine toplamda 50 bin lira destek saglandi.

Hacettepe Teknokent Genel Müdürü Tiryaki, sponsorluk çeklerini ögrenci topluluklari temsilcilerine törenle teslim etti.

Özellikle üniversite gençliginin katilim sagladigi bu tür etkinliklerin ülke için kiymetli oldugunu belirten Tiryaki, sunlari kaydetti:

"Türkiye'ye yüksek katma deger getirecek çalismalara imza atacak olan gençlere, Hacettepe Teknokent olarak destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Toplamda 50 bin liralik katki sunduk. Topluluklarin ihtiyaçlarina göre bu meblag pay edildi. Veriyi, bilgiyi ve teknolojiyi elinde tutan ve gelistiren ülkelerden olmak için gençlerimizin önünü açmamiz gerekiyor. Hacettepe Üniversitesi, ögrenci topluluklari ile de adindan söz ettiren bir üniversite. Gençlerimizin pek çok alanda basarili çalismalari bulunuyor. Bu fikirlerin hayata geçirilmesinde teknokentlere önemli görevler düsüyor. Teknofest 2021'e katilacak ekiplere bir nebze de olsa katki saglayabildiysek ne mutlu. Takimlarin hepsine gönülden basarilar diliyorum. Birkaç yil sonra bu gençlerin basarilarinin Türkiye sinirlarini asacagina gönülden inaniyorum."

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi tarafindan düzenlenen Teknofest'te, Hacettepe Teknokent; IHA Toplulugu, RobotX Toplulugu, Otomotiv Toplulugu, Ön Kuluçka Çatma Ekibi ve Ön Kuluçka FoodOmics Ekibi'nden 14 takimla boy gösterecek.
Kaynak: AA