ABD'li Motosikletçi Dünya Rekoru Kirmak Isterken Hayatini Kaybetti

ABD’de 28 yasinda deneyimli motosiklet sürücüsü Alex Harvill, 106.98 metrelik akrobasi atlayisi ile dünya rekoru kirmaya çalisirken hayatini kaybetti.



ABD’de 28 yasindaki deneyimli motosiklet sürücüsü Alex Harvill, dün motosikletiyle tehlikeli rekor denemesi sonucu hayatini kaybetti. ABD’nin Washington eyaletinde yer alan Grant County Uluslararasi Havalimani’nda evli ve 2 çocuk babasi Harvill, motosikleti ile 106,98 metre mesafeyi atlamak ve Guinness Dünya Rekorlari’nda 29 Mart 2008 tarihinde Avustralyali Robbie Maddison’in kirdigi rekoru kirmak için bir kez daha antrenman yapmak üzere motosikletine bindi. Olacaklardan habersiz havalimani yetkilileri ise o anlari kamera kaydina aliyordu. Görüntülerde Harvill’in, motosikleti ile son sürat rampadan basarili bir sekilde atladigi fakat yere inmek üzereyken motosikletinden firlayarak, inis rampasina çarptigi görüldü.

Harvill ise kaza sonucu hayatini kaybetti.

Kazaya iliskin Grant Country Adli Tabip Craig Morrison yaptigi yazili açiklamada, "Alex’in ailesine, arkadaslarina ve sevdiklerine bassagligi diliyoruz" ifadelerini kullandi. Grant County Serif Ofisi tarafindan yapilan açiklamada ise, "Adli Tabip Morrison’in personeli, normal bir prosedür olarak ölümün nedenini ve seklini dogrulamak adina Cuma günü bir otopsi gerçeklestirecek" ifadeleri kaydedildi.

Öte yandan geçtigimiz ay Moses Lake Airshow organizatörleriyle yaptigi röportajda Harvill, tüm hayati boyunca motosikletleri sevdigini ve etkinligin düzenlendigi kum tepelerinde atlayislar yaparak büyüdügünü belirtmisti. Ayrica Harvill, 6 Temmuz 2013 tarihinde 90,69 metrelik bir toprak zemin atlayisi ile kendi Guinness Dünya Rekoru’na sahipti.
Kaynak: İHA