Konyaalti'nda Tiyatro Oyunculugu Egitimleri

Konyaalti Belediyesi Tiyatro Akademisi, konservatuvarlarin tiyatro bölümü sinavlarina hazirlanan ögrencilere yönelik, ‘tiyatro oyunculugu egitimi’ kursu açarak, ögrencileri sinava hazirliyor.

Konyaalti'nda Tiyatro Oyunculugu Egitimleri
Konyaalti Belediyesi bünyesinde ilk kez 2019 yili Aralik ayinda kurulan Konyaalti Belediyesi Tiyatrosu, bir yandan yeni oyun hazirliklarini sürdürürken, bir yandan da gelecegin tiyatro oyuncularini yetistiriyor. Bu kapsamda Tiyatro Akademisi bünyesinde konservatuvarlarin tiyatro oyunculugu bölümleri için ücretsiz hazirlik kursu açildi. Konyaalti Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Haluk Cömert ve tiyatro oyunculari Özlem Gür ile Dicle Alkan öncülügündeki egitimler, haftanin üç günü gerçeklestiriliyor.

Iyi oyuncular yetisecek

Çalismalar hakkinda bilgi veren Genel Sanat Yönetmeni Haluk Cömert, egitimlerin çok keyifli geçtigini söyledi.

Ögrencilere sinavlarda nelere dikkat etmeleri gerektigi, eserleri nasil oynayacaklari ve karakter tahlilini nasil yapacaklari konusunda egitim verdiklerini dile getiren Cömert, “ Egitmenlerimiz 3 farkli eser vererek ögrencilerimizin çalismalarini sagliyor. Ögrencilerimizin kazanmak istedikleri okullara gitmelerini saglamak istiyoruz. Bu egitimlere her yil devam edecegiz. Belediyemizin ticari bir kaygisi yok. Iyi oyuncular yetistirmek istiyoruz” dedi.



Egitim yuvasina dönüstü

Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen ise Konyaalti Belediye Tiyatrosu’nun ilk yilinda çok güzel çalismalara imza attigini söyledi.

Belediye Tiyatrosu’nu sadece oyunlar çikaran yapi olmaktan çikardiklarini belirten Baskan Esen, “Tiyatromuz ayni zamanda bir egitim yuvasina dönüstü. Konservatuvara ögrenci hazirlayarak, gelecegin tiyatrocularini yetistirmek istiyoruz. Sinavlara hazirlanan tüm ögrencilerimize basarilar diliyorum. Buralarda yetisen ögrencilerimizi tiyatro sahnelerinde görmek istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA