AK Parti Milletvekilleri Yavuz Ve Bekle Sirnak'ta Açilisa Katildi, Ziyaretlerde Bulundu

AK Parti Aydin Milletvekili Metin Yavuz ile Izmir Milletvekili Cemal Bekle, Sirnak'in Cizre ve Silopi ilçelerinde açilisa katildi, ziyaretlerde bulundu.

Bazi temaslarda bulunmak üzere kente gelen Yavuz ve Bekle, Sirnak'in Cizre ve Silopi ilçelerindeki Tarim Hayvancilik ve Aricilik Federasyonu subelerinin açilisina katildi.

Yavuz, Cizre'nin Cudi Mahallesi Sanat Sokagindaki açilista yaptigi konusmada, Izmir'deki HDP binasina yapilan saldiriyi kinadigini, hayatini kaybeden Deniz Poyraz’i da rahmetle andigini söyledi.

Yapilan saldirinin toplumun sinir uçlarini tahrik etmek için sinsice planlanan bir hareket oldugunu dile getiren Yavuz, söyle dedi:

"Duam odur ki ülkemizin dogusundan batisina, kuzeyinden güneyine birligimiz ve beraberligimiz her zaman daim olsun. Bu ve bunun gibi hain planlar insallah bosa çikacaktir."

Yavuz, aricilikla ugrasan çiftçilerin daveti üzerine Sirnak'a geldiklerini belirterek, Cizre ve Silopi'de aricilarla bir araya geldiklerini ve taleplerini aldiklarini söyledi.

Bölgenin çok verimli topraklari oldugunu ifade eden Yavuz, konusmasini söyle sürdürdü:

"Hepimiz bu topraklarda baris ve huzuru yasayacagiz. Millet olarak görevimizi yerine getirecegiz ki çocuklarimizi iç ve dis hainlere karsi koruyabilelim. Cumhurbaskanimizin liderliginde bu kadim topraklarimiz, vatandaslarimizin ekip biçtigi, çocuklarimizin korkmadan okula gönderildigi, hakkini her vatandasimiz gibi arayabildigi kimlige kavustu."

Izmir Milletvekili Bekle de kentte büyük bir misafirperverlikle karsilastiklarini, bunu asla unutmayacaklarini ifade etti.

Izmir’in yollari ile Sirnak’in yollari arasinda hiçbir farkin olmadigini gördüklerini anlatan Bekle, "Yapilan hizmetlerle Istanbul’da bugün ne varsa Sirnak’ta da artik o var." dedi.

Cizre Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Davut Sinanoglu da Cizre’de son 2 yil içerisinde 500 is yerinin açilis ruhsatini imzaladigini söyledi.

Huzura sahip çiktiklari takdirde is ve istihdamin olacagini belirten Sinanoglu, "Artik Cizreliler huzuruna sahip çikiyor. 4 yil önce yasananlardan en büyük zarari yine buradaki insanlar gördü. Cizreliler artik buna müsaade etmiyor." ifadesini kullandi.

Aricilik Federasyonu Genel Baskani Sarioglu, AK Parti Sirnak Milletvekili Rizgin Birlik ve Ibrahim Halil Erkan da açilista bir konusma yapti.

Açilislarin ardindan Cizre ve Silopi Kaymakamligi ile AK Parti ilçe baskanliklarini ziyaret eden AK Parti Milletvekilleri Yavuz ile Bekle, daha sonra Silopi’nin Ziristan köyünde kanaat önderleri ile bir araya geldi.

Kaynak: AA