Üroloji Uzmani Prof. Dr. Inal Açiklamasi 'Kisirlik Insani Psikolojik Olarak Zorlar'

Medicana International Ankara Hastanesi Üroloji Uzmani Prof. Dr. Halil Gürdal Inal, birkaç yil öncesine kadar özellikle erkek faktörü nedeniyle çocuk sahibi olmakta zorlanilmasinin ciddi psikolojik ve sosyal etkiler olusturdugunu belirterek, yeterli tibbi tedavi ile çocuk sahibi olunabildigini söyledi.

Üroloji Uzmani Prof. Dr. Inal Açiklamasi 'Kisirlik Insani Psikolojik Olarak Zorlar'
Prof. Dr. Halil Gürdal Inal, androlojinin genel hatlari ile ereksiyon sorunlari, cinsel isteksizlik, penisteki yapi/sekil bozukluklari, erkek kisirligi, sertlesme sorunlari, cinsel yolla bulasan hastaliklar, testislerde varislesme, cinsel isteksizlik, erken bosalma gibi birçok saglik sorununa çözüm üretmeye yönelik oldugunu söyledi.

Prof. Dr. Inal, bu konu ile ilgilenen merkezlerde hekim muayenesinin yani sira özellikle kisirlik açisindan yeterli donanima sahip laboratuvarlar, tecrübeli jinekolog ve embriyologlardan olusan bir ekip bulunmasinin önemini vurguladi. Prof. Dr. Inal, birkaç yil öncesine kadar özellikle erkek faktörü nedeniyle çocuk sahibi olmakta zorlanilmasinin ciddi psikolojik ve sosyal etkiler olusturdugunu belirtti.

Hiç sperm çikaramayan erkeklerde dahi yeterli tibbi tedavi ile mikrocerrahi ve operasyon yöntemleri kullanilarak sperm olustugunu ve tüp bebek uygulamalari sayesinde çocuk sahibi olunabilecegini açiklayan Prof. Dr. Inal, “8 ila 12 ay korunmasiz iliskiye ragmen gebelik elde edemeyen çiftlerde olasi sorunlarin tespiti ve tedavisi için çiftlerin öncelikle bir antoloji merkezine basvurmalari gerekiyor” ifadelerini kullandi.

Cinsel isteksizligin yas gruplarindaki etkisi

Prof. Dr. Halil Gürdal Inal, cinsel isteksizligin özellikle 40 yas üzerinde ve yas artisina paralel olarak diger gruplarda görülme sikliginin arttiginin altini çizdi. Prof. Dr. Inal, cinsel olarak degisik derecelerde fonksiyon kaybi ya da cinsel istek azalmasi olan hastalar içinde son yillarda gelistirilen ilaçlar ve ileri teknoloji ürünü olan protez uygulamalarinin hayatimiza girmesiyle çok iyi sonuçlar alindiginin altini çizdi.
Kaynak: İHA