Organize Sanayi Bölgelerinde Asilama Basladi

Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin sosyal medya hesabindan yaptigi "Üretimin devamliligi ve güvenligi için organize sanayi bölgelerinde mobil ekiplerimizle yerinde asi uygulamasina basliyoruz. Çarklar dönmeye devam edecek. Bu güce güvenin" açiklamasinin ardindan Antalya OSB’de asilama basladi. Asi merkezi olarak ayarlanan itfaiye alaninda asi için uzun kuyruk olustu.

Organize Sanayi Bölgelerinde Asilama Basladi
Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde korona virüs asi uygulamasi basladi.

Asilamanin ilk gününde alanda uzun kuyruklar olustu. Siraya giren OSB çalisanlari tek tek içeri alinip asilarini oldu. Asi uygulamasinin ayaklarina kadar geldigini dile getiren çalisanlar, mutlu olduklarini belirtti.



“Türkiye’de ilk asi getiren Organize Sanayi Bölgelerinden biriyiz”

Türkiye’de asiyi getiren ilk OSB bölgelerinden olduklarini belirten Baskani Ali Bahar, “Büyük bir pandemi yolculugu sonrasi su anda buradayiz. OSB’de üretimi bir gün dahi durdurmadik. Bunun için bir sürü varyasyonlardan geçtik. Ekibimiz bu konuda çok iyi çalisti. Üretimi durdurmamak için hep beraber çalistik. Il Saglik Müdürlüklerinden, Valilikten, bürokrasiden, herkesten büyük destek gördük. Bunun için gerçekten çok mutluyuz. Pandemi sürecinde aldigimiz önlemler maksimum düzeydeydi. Pandeminin en yukariya çiktigi zamanlar kendimiz birçok seyi icat edip Mavi OSB olma konusunda ekibimizle birlikte çok ciddi kafa yorduk. Bugünlere geldigimiz için bilinçli olarak maske takmiyorum. Maskesiz günler yakin oldugu için takmiyorum, bugünlere geldigimiz için sükürler olsun. Çok daha önce fabrikalarimizda, atölyelerimizde omuz omuza çalisan çalisanlarimizin daha önce asilanmasini talep etmistik. 2 tane sanayicimizi kaybettik. Süleyman Öztürk ve Zekai Yildizli’yi buradan anmak istiyorum, ruhlari sad olsun. Hayatta kalmalari için büyük çaba sarf ettik ama maalesef basaramadik. Asilama basladi, Türkiye’de ilk asi getiren Organize Sanayi Bölgelerinden biriyiz” dedi.



“OSB’de asi olmak büyük bir olay”

Asi olan OSB çalisanlarindan Basak Sirin Erdogan, “Biontech asisi oldum. Herkese öneriyorum. Uzun zamandir bekliyordum. Su an herhangi bir yan etki hissetmiyorum. Iyiyim. OSB’de asi olmak büyük bir olay” diye konustu.



“Asi ayagimiza gelmis oldu”

OSB’de asi sirasi bekleyen Semra Beydemir, “Inanin randevumu dün almistim, is yogunlugundan dolayi izin almak zorunda kalmistim. Dolayisiyla bu haber çok sevindirici oldu. Asi ayagimiza gelmis oldu. Biontech asisi olacagim. Herkese öneriyorum, faydali olacagini düsünüyorum. Umarim güzel sonuçlar alacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA