Kahramanmaras'in Dogal Güzellikleri Turizm Potansiyelini Artiracak

Kahramanmaras’ta turizme kazandiran Yedikuyular, Yesilgöz, Ilica, Içmeler, Döngel, Kilavuzlu ve Ali Kayasi bölgelerinde devam eden çalismalarla turizm potansiyeli daha da artmasi hedefleniyor.

Kahramanmaras'in Dogal Güzellikleri Turizm Potansiyelini Artiracak
Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi hayata geçirdigi yatirimlarla kentin bacasiz sanayi pazar payini artirmayi hedefliyor. Dogal güzelliklerin ulasilabilirligini artirmak, konaklama ve turizm servis aglarini iyilestirebilmek için önemli yatirimlar gerçeklestiriliyor.

Yatirimlar arasinda yer alan Yedikuyular Kayak Merkezi bungalov evleri, yeni konaklama projesi ve ticari mekânlariyla kis turizminde önemli bir yükselis yakalandi. Yatirimlarla birlikte Yesilgöz, Döngel, Içmeler ve Ali Kayasi mevkiinde de ulasilabilirlik önemli ölçüde saglaniyor. Dogal bölgelere ulasim saglayan arterler, öngörülen ziyaretçi sayilarina uygun olarak yeniden düzenleniyor. Ayrica atil halde kalan ve tabiat özellikleri kaybolmaya yüz tutan Yesilgöz ve Içmeler’de ise Büyüksehir ekipleri teyakkuz halinde. Dogal bitki örtüsü ve su kaynaklarinda yapilan düzenlemelerle bölgelerin iyilestirilmesi hedefleniyor. Türkiye’nin önemli baraj göllerinden Menzelet üzerinde bulunan Ali Kayasi da projelendirilen bir diger turizm yatirimi olacak. Bölgede yapilmasi planlanan Cam Seyir Terasi’na kara ve baraj üzerinden ulasim saglanabilecek.
Kaynak: İHA