Istanbul Havalimani Asi Merkezinde Havalimani Çalisanlari Asilanmaya Basladi

Korona virüsle mücadele kapsaminda Istanbul Il Saglik Müdürlügü Istanbul Havalimani’da kurdugu asi merkezinde, havalimani çalisanlarina yönelik asilama çalismalarina basladi.

Istanbul Havalimani Asi Merkezinde Havalimani Çalisanlari Asilanmaya Basladi
Korona virüs tedbirleri kapsaminda asilama çalismalari sürüyor. Bu kapsamda Istanbul Il Saglik Müdürlügü’nün Istanbul Havalimani’ni Asi Merkezi hizmete girdi. Bugün itibariyle havalimani çalisanlari, asi terminaldeki asi merkezine gelerek korona virüs asisini olmaya basladi.

Hastaneye gitmeye gerek kalmadan kisa süre içerisinde asilarini olan çalisanlar, daha sonra mesailerine devam etti.

Istanbul Havalimani’ndaki asi uygulamasina iliskin bilgi veren Arnavutköy Ilçe Saglik Müdürü Dr. Engin Bulut, “15 Haziran itibariyle sayin bakanimizin da açikladigi üzere Sosyal Güvenlik Kurumu’na bagli yas sinirlamasi olmadan bütün çalisanlarimiza asi hakki tanindi. Buna istinaden de Il Saglik Müdürlügümüzün planlamasi dahilinde Arnavutköy ilçesindeki bütün fabrikalarda çalisan isçilerimize ve havalimaninda çalisan isçilerimize yönelik asilama çalismasi baslattik. Istanbul Havalimani, içerisinde 70 binden fazla isçinin ciddi istihdami olan bir kurumumuz. Burada hem is gücü kaybini önlemek hem de çalisan isçi kardeslerimizin asiya ulasiminin olabildigince hizli olmasi anlaminda burada bir alan olusturduk. Gayet konforlu kabinlerimiz var, hepsinin içerisinde saglik personellerimiz var. Çalisan isçilerimizin önce gerekli kontrolleri yapiliyor. Asi yaptirmasinda herhangi bir sakinca yoksa ve asi hakki taninmissa arkadaslarimiz bos bir kabine yönlendiriyor ve asilamalari yapiliyor. Gayet hizli ve güzel bir uygulama, hedefimiz 70 bin personelin tamamini asilamayi hedefliyoruz” degerlendirmesinde bulundu.

Terminalde baslanan asi uygulamasinin kendilerine kolaylik sagladigini belirten havalimani çalisanlarindan Hakan Duran,“Çok süper ve kolay oldu, eli de hafifti insallah faydasini görürüz. Burada olamasam randevu alip günümü bekleyecektim o da uzun sürecekti. Böyle daha iyi oldu. Mesaim oldugu için aksam olacakti, burasi güzel isim de havalimaninda, asimizi olduk kurtulduk” seklinde konustu.



Gelecek haftadan itibaren yolcular da asilanacak

Bu kapsamda istege bagli olarak tüm Istanbul Havalimani çalisanlari saat 09:00-17:00 arasinda asilarini olabilecekler. Önümüzdeki haftadan itibaren ise seyahat eden yolculara da bu hizmet sunulmaya baslanacak. Hem gelen hem giden tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandasi yolcularin faydalanabilecegi asi uygulamasi, Saglik Bakanligi’nin açiklamasi dogrultusunda ücretsiz olarak yapilacak.
Kaynak: İHA