IBB Meclisi Veto Edilen Kararlari Yeniden Kabul Etti

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Meclisi, Belediye Baskani Ekrem Imamoglu tarafindan yeniden görüsülmek üzere iade edilen 3 maddeyi israr karari olarak kabul etti.

IBB Meclisi haziran ayi üçüncü birlesimi, Yenikapi Dr. Mimar Kadir Topbas Gösteri ve Sanat Merkezi'nde Meclis 1. Baskanvekili Zeynel Abidin Okul baskanliginda toplandi.

Toplantida gündem disi konusmalarin disinda komisyonlardan gelen 40 madde görüsüldü.

Meclis'te, mayis ayi oturumlarinda kabul edilen ancak Imamoglu'nun yeniden görüsülmek üzere iade ettigi Sile ve Güngören'deki mülkiyeti IBB'ye ait parsellerin ilçe belediyelerine tahsis edilmesine iliskin kararlar ile IETT’nin 250 adet yeni hat ihdas etmesi ve 66 bin servis araciyla toplu tasima hizmeti yapilmasi kararlari yeniden gündeme geldi.

Her üç karar da israr karari olarak ayri ayri oylatildi. Maddeler meclis üye tam sayisinin salt çogunlugu saglandigindan israr karari olarak kabul edildi.

Geçen ay Meclis'te oy çoklugu ile kabul edilen kararlara göre, Sile'deki arsada Sile Belediyesinin insa ettigi Fen Isleri Müdürlügü yer alirken, Güngören’deki 20 dönümlük arazi Millet Bahçesi yapilmak üzere 10 yilligina ilçe belediyesine tahsis edilmisti.

- Meclis'te gerginlik yasandi

CHP Kadiköy IBB Meclis Üyesi Fahrettin Kayhan’in gündem disi konusmasinda FETÖ ile ilgili AK Parti'lileri suçlayan açiklamalarda bulunmasi üzerine gerginlik yasandi.

AK Parti Grup Baskanvekili Tevfik Göksu ve partililer, Kayhan'a tepki gösterirken CHP'li ve AK Parti'liler karsi karsiya geldi. Meclis 1. Baskanvekili Okul, oturuma ara vererek Grup Baskanvekillerini görüsmeye davet etti. Aranin ardindan Meclis oturumu kaldigi yerden devam etti.

Bir diger gündem maddesinde ise IBB'nin 2021 ücret tarifelerinde imar, ulasim ve trafikte ortalama yüzde 10 zam talebi ele alindi.

Tarife Komisyonu, Imar ve Bayindirlik Komisyonu ile Ulasim ve Trafik Komisyonu salgin sebebiyle 2020 tarifelerinin geçerli olmasi yönünde görüs bildirdi. Yapilan oylamalarda maddeler komisyon görüsleri dogrultusunda oy çoklugu ile kabul edildi.

Kaynak: AA