Her Mevsim Ayri Güzel, Yildiz Selalesinde Ilkbahar Mevsimi

Sivas’ta dogal görünümü ve essiz manzarasiyla dogaseverlerin ugrak yeri olan Yildiz Selalesi her mevsim güzelligiyle büyülüyor.

Her Mevsim Ayri Güzel, Yildiz Selalesinde Ilkbahar Mevsimi
Sivas kent merkezine yaklasik 50 kilometre uzaklikta bulunan Yildiz Beldesi sinirlari içerisinde yer alan Yildiz selalesi ve magaralari dogal görünümü ve güzelligiyle dikkat çekiyor. Essiz manzarasiyla yaz aylarinda gürül gürül akan selale ziyaretçilerine muhtesem bir görüntü sunuyor. Bozulmayan tabiati ve dogal güzelligiyle dikkat çeken selale ve çevresi Covid-19 normallesme döneminin baslamasiyla vatandaslarin ugrak yeri oldu. Vatandaslar, selaleyi ziyaretin ardindan bölgede gezinip, eglenirken fotograf çektirmeyi de ihmal etmediler. Dört mevsim ayri bir güzellige bürünen Yildiz selalesi ve magaralarinda Sivas Valiligi tarafindan iyilestirme çalismalari yapiliyor.

Essiz selale Alasehir olarak da biliniyor

Yildiz beldesi sakinlerinden Halil Çakmak, magaralarin Alasehir olarak da bilindigini belirterek, “Buralari gezmeye geldik. Gördük ki Yildiz’in dogal güzelligi olan Sivas’imizin da iyi bir yerlesimi olarak insanlarimizin hafta sonlarina tatil olarak gelmeyi planladigi güzel bir yerimiz. Sularimizin gürül gürül aktigi, irmagimizin gittigi, yesillik olarak, tarih eser olarak da magaralarimizin Aksehir’e dayandigi yerdeyiz suan. Beton ortamindan çikip doga güzelligiyle iç içeyiz suan. Hava degisimi olarak, hafta sonuna tatil olarak iyi bir yerimiz burasi. Burada selalemiz var, magaralarimiz var. Bu magaralar Alasehir olarak biliniyor, Aksehir’e dayaniyor. Tarih olarak da gezip görülecek bir yer. Buraya gelen vatandaslara küçük bir önerimiz var, buldugumuz gibi birakalim. Gelip buralara çöp atmayalim. Burasi hepimizin’’ dedi.



“Huzur veren bir yer’’

Ahmet Yazgan, insana huzur veren bir yer oldugunu söyleyerek, “Buraya gezmeye geldim ve görüyorum ki yesilligi güzel, havasi temiz, selalemiz var burada güzel bir selalemiz var, güzel bir görüntüsü var yani buranin. Magaralar oldukça güzel. Tarihi yerler oldugunu duyduk da geldik zaten. Dogasi dikkat çekiyor, temiz hava, insana huzur veriyor buraya geldiginde huzurlu hissediyorsun’’ seklinde konustu.

Selale ve magaralari gezmeye gelen Emine Özpaça ise, “Buranin çok güzel oldugunu düsündük. Internetten resimlerine ulastik gezilip görülmesi gereken bir yer oldugunu düsündük ve geldigimizde mutlu olduk. Baska bir yere gitmis olsak bunu çok begenirdik ama bunun Sivas’ta olmasi ayri bir deger. Suanda alt yapi çalismalari var, daha farkli ortamlar. Selalenin kis zamaninda da gelinmesini tavsiye ederim. Çünkü dondugu zamanda çok güzel görüntüler var. Sonbahar zamaninda da ayri her mevsimde ayri güzel bir yer" seklinde konustu.

Kaynak: İHA