Elindeki Tarihi Eserleri Satamadan Yakalandi

Eskisehir’de tarihi eser satmak isteyen bir kisi, amacina ulasamadan Meryem Ana heykeli ve bronz haç ile birlikte yakalandi.

Elindeki Tarihi Eserleri Satamadan Yakalandi
Edinilen bilgilere göre, Eskisehir Il Jandarma Komutanligi ekipleri, yapilan istihbarat çalismalari sonucu E.Ç. isimli sahsin elinde bulundurdugu tarihi eserleri satmak amaciyla alici aradigi bilgisine ulasildi. Kaçakçilik ve Organize Suçlar Sube Müdürlügü (KOM) ekipleri tarafindan takibe alinan süphelinin Çifteler ilçesinde oldugunun tespit edildi. KOM Sube ve Çifteler Ilçe Jandarma Komutanligi ekiplerince süpheli E.Ç., Çifteler-Emirdag karayolu Sakaribasi mevkiinde araciyla seyir halindeyken durduruldu. Süphelinin üzerinde ve aracinda yapilan arama neticesinde; Helenistik döneme ait oldugu degerlendirilen 1 adet bronz Meryem Ana Heykeli ile (1) adet bronz haç ele geçirildi.

Çifteler Ilçe Jandarma Komutanligi’nda islemleri tamamlanan süpheli E.Ç. “Kültür ve Tabiat Varliklari Koruma Kanununa Muhalefet” suçundan adli makamlara sevk edildi. Mahkemeye çikarilan süpheli E.Ç., adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA