Alfa Romeo, 111'Inci Yasini Kutluyor

Alfa Romeo’nun 111 yillik yolculugu Italya'nin Arese kentindeki Museo Storico Alfa Romeo'da; markanin tutkunlarini güzellik ve performanslariyla begeni toplamis otomobillerle bulusturuyor.

Alfa Romeo, 111'inci yasini Arese'deki Alfa Romeo Müzesi'nde kutlayacak.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, 24- 27 Haziran'da kutlamalarda markanin yil dönümünü daha özel kilmak için, süper spor otomobil Giulia GTA/GTAm'in da ilk teslimatlari gerçeklestirilecek.

Alfa Romeo, 1910 yilinda Milano'da Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (A.L.F.A.) adiyla kuruldu, 1918 yilinda ise mühendis ve girisimci Nicola Romeo tarafindan satin alinarak Alfa Romeo ismiyle yolculuguna devam etti.

Otomotiv tarihinde önemli bir rol oynayan marka, bu yil 111 yasina giriyor. Alfa Romeo’nun 111 yillik yolculugu Italya'nin Arese kentindeki Museo Storico Alfa Romeo'da; markanin tutkunlarini güzellik ve performanslariyla begeni toplamis otomobillerle bulusturuyor.

Alfa Romeo Müzesi’nde düzenlenecek olan 4 günlük etkinlik, 24 Haziran Persembe günü güncel veya klasik Alfa Romeo sahiplerinin otomobilleriyle müze içindeki piste çikacagi geleneksel geçit töreniyle baslayacak.

Etkinlik zincirinin temasi ise; Italyan markanin otomobilleriyle özdeslesen ve Alfa Romeo DNA’sinin bir parçasi olan Alfa kirmizisi olacak.

Kutlamalar kapsaminda kirmizi maskeler dagitilacak ve Alfa Romeo hayranlari etkinlige kirmizi giyinerek katilacak. Etkinliklerin ilk gününde; Alfa Romeo’nun 540 HP gücündeki markanin tasarim ve sportifligi birlestiren modelleri Giulia GTA ve GTAm sahipleri için unutamayacaklari özel bir gün olacak.

500 adetle sinirli bu olaganüstü otomobillerin ilk teslimatlari da Arese'de gerçeklesecek. Bu özel deneyimde müsterilere markanin, tasarim ve mühendislik baskanlari eslik edecek ve onlara benzersiz bir projenin detaylarini piste çikmadan hemen önce anlatacak.

Müze ayrica Formula 1 hayranlari için, Avusturya GP'sinin antrenman seanslari, siralama turlari ve yarisi büyük ekranda canli yayinlayacak.

4 gün boyunca Alfa Romeo Racing Orlen yaris otomobili müzede sergilenecek ve ziyaretçiler, 25 Haziran Cuma günü sanal bir turda padok ve garajin sirlarini kesfetmek için Spielberg pistine konuk olacak.

Ayrica pilotlari Kimi Raikkönen ve Antonio Giovinazzi ile gerçeklesecek online sohbete de katilabilecekler.

Etkinligin son iki gününde ise markanin tarihiyle ilgili kapsamli sunumlar gerçeklestirilecek.

Bunlardan ilki, ilk A.L.F.A. zaferinin yildönümünü ele alacak (Modena, 1911, Regularity Race). Ikincisi, 2011 yilinda Centro Stile Alfa Romeo tarafindan tasarlanan prototip süper otomobil olan Concept 4C’nin özelliklerini ayrintili bir sekilde markanin hayranlarina aktaracak.

Sunumlarin sonunda ise 4C sahipleri pistte otomobilleriyle geçit töreni yapmaya davet edilecek. Müzede ayrica markanin geçmisinde önemli bir yere sahip olan Sea Horses sergisi; motorlarinin, yelken, yaris, tasimacilik, denizcilik ve balikçi teknelerine kadar genis bir alandaki kullanimi dahil Alfa Romeo tarihinin daha az bilinen bir bölümünü de ele alinacak ve katilimcilara aktarilacak.

Kaynak: AA