Yunanistan'da Yeni Çalisma Yasa Tasarisi Protesto Edildi

Tasarinin, bugün geç saatlerde yapilacak oylamada yasalasmasi bekleniyor.

Yunanistan Parlamentosunda görüsülen yeni is kanunu tasarisi, çalisan aleyhine düzenlemeler içerdigi gerekçesiyle ülke genelinde protesto edildi.

Basta Atina olmak üzere ülke genelindeki birçok kentte sendikalar, iktidardaki Yeni Demokrasi Partisinin hazirladigi yeni is kanunu tasarisinin geri çekilmesi talebiyle protesto düzenledi.

Toplu ulasim sektörü çalisanlarinin greve gitmesi nedeniyle toplu tasima hizmetlerinde aksamalar meydana gelirken, gemicilik ve basin sektörü çalisanlari da isleri durdurma eylemi yapti.

Sendikalar, çalisanlari daha uzun çalismaya zorlayacagi ve fazla mesai limitini yillik 150 saate çikaracagi gerekçesiyle bu tasariya tepki gösteriyor.

Hükümet ise eski is kanununun modern çalisma standartlarini karsilayamadigi için iyilestirilmesi gerektigini savunuyor.

Tasari, çalisanlarin isverenleri tarafindan izlenmesine yardimci olmak için "dijital çalisma karti" çikarilmasini öngörürken; personel lehine olarak çalisma saatleri disinda isle ilgili her türlü baglantinin kesilmesini de içeriyor.

Muhalefet partilerinin de karsi oldugu tasarinin, iktidar partisinin parlamentoda salt çogunlugu saglamasi nedeniyle bugün geç saatlerde yapilacak oylama sonucu yasalasmasi bekleniyor.
Kaynak: AA