Sakarya'da 'Hafizlik Imam Hatip Ortaokullari Çalistayi' Düzenlendi

Sakarya'nin Serdivan ilçesinde Il Milli Egitim Müdürlügünce "Hafizlik Imam Hatip Ortaokullari Çalistayi" düzenlendi.

Serdivan Sehit Erol Olçok Anadolu Lisesi'nde düzenlenen çalistayin açilisinda konusan Il Milli Egitim Müdürü Fazilet Durmus, çalistayin amacinin hafizlik egitimi yapilan okullarin iyilestirilmesi önerilerin derlenip toplanmasi, çizilecek yol haritasinin sistematik çerçevede yürütülmesi oldugunu belirtti.

Hafizlik projeleriyle ilgili uygulamalarin bulundugu okullarda akademik anlamda basari hikayesi yazabilen ögrencilerin oldugunu aktaran Durmus, "Gayemiz, sadece hafizligi yaparak Kur'an-i Kerim'i ezberinde tutmus olmasin, Kur'an'in emir ve hükümleri çerçevesinde Kur'an'i yasayan bir insan olsun. Çünkü Kur'an-i Kerim bizlerin sadece hayatini nizam etmek için degil, ayni zamanda bilimine kaynaklik ediyor." diye konustu.

Kur'an-i Kerim'de bilim ayetleriyle ilgili hükümlerin çikarildigini bildiren Durmus, "Elimizde hazir. Bundan sonraki süreçte 5, 6, 7, 8. siniftaki ilgili brans ögretmenlerimizin dersleri hangi kazanimlariyla ilgiliyse bunlarla ilgili de bir kilavuz hazirlayacagiz. Örnegin Fen Bilimleri ögretmeniz mevsimler konusunu islerken, Kur'an-i Kerim'deki ilgili ayet hükmünü orada çocuklarla paylasacak." dedi.

Durmus, hafizlarin ezberlerini yaparken Kur'an-i Kerim'i okuyup, anlayip hayatlarina indirgeyebilmesini arzu ettiklerini ifade ederek, ögrencilerin hem bilimde hem de irfanda iyi olarak çift kanatli yetismesi gerektigini kaydetti.

- "Uzun soluklu planlama yapmaliyiz"

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Bostanci ise nihai hedefin Kur'an-i Kerim'i anlayip onun mesajini kavramak ve hayata aktarmak oldugunu anlatti.

Bu anlamda hafizligin çok önemli asama ve avantaj oldugunu dile getiren Bostanci, söyle devam etti:

"Çocuklarimiz sadece Kur'an-i Kerim'i ezberlemekle kalmamakta, çok çesitli ilimleri de ögrenmektedir. Çocuklarimiz ortaokuldan mezun olduktan sonra hangi liseye devam edecekler? Hatta yüksek ögrenimleri de dahil olmak üzere onlar için uzun soluklu planlama yapmaliyiz. Yani hafizligini yapti, okuldan mezun oldu, nereye gittigi belli degil. Böyle bir pozisyonda olmamamiz lazim. Tabi iki kurumlarin is birligi çok önemli, çalistaya çok degerli hocalarimiz katki saglamaya çalisacak."

Il Müftüsü Hasan Basis ise çalistayin çok önemli oldugunu, bu çalistayla hafizlik yapacak ögrenciler için çok güzel neticeler elde edilecegini söyledi.

Bugün sona erecek çalistayda, toplumda hafizlik egitimiyle ilgili farkindaligin artirilmasi, hafizlik egitimi alacak ögrencilerin normal egitim süreçlerinin aksamamasi için alinacak tedbirler, hafiz adayi ögrencilerin ailelerine yönelik psikolojik destek ve rehberlik gibi konular ele aliniyor.

Kaynak: AA