Rektör Yildiz Yabanci Ögrencilerle Bir Araya Geldi

Rektör Prof. Dr. Alim Yildiz, üniversitede egitim gören yabanci ögrencilerle bir araya gelerek uluslararasi misafir ögrenci sayisinin bin 500 kisi oldugunu söyledi.

Rektör Yildiz Yabanci Ögrencilerle Bir Araya Geldi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde (SCÜ) egitim alan yabanci ögrenciler Türkçe Egitimi Uygulama ve Arastirma Merkezi (TÖMER) Müdürü Prof. Dr. Hakan Yekbas ile Uluslararasi Ögrenci Koordinatörü Doç. Dr. Yusuf Yildirim’in öncülügünde SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yildiz ile bulustu. Rektör Yildiz burada ögrencilerle bir süre sohbet etti. Rektör Alim Yildiz burada yaptigi açiklama, “Su anda bin 500’e yakin misafir ögrencimiz var. Ayni zamanda bu ögrencilerimizin birçogu TÖMER’de egitim görüyor. Bir kismi kendi ülkelerinde çevrim içi olarak egitim alirken bir kismi da Sivas’ta bulunuyorlar. Türkçeyi ögreniyorlar ve gelecekte de insallah ilgili bölümlerde okumaya baslayacaklar” dedi.



Uluslararasi ögrenci sayisi artiyor

Rektör Prof. Dr. Alim Yildiz, “Üniversitemizdeki misafir ögrenci sayisi gelecek yil insallah 3 bin olacak, bir sonraki yil da ögrenci sayimizin 4 bini geçecegini düsünüyoruz. Arkadaslarimizin bir kismi KYK yurtlarinda, bir kismi evlerde kaliyor. Onlarin ihtiyaçlariyla hem biz ilgileniyoruz hem de sehirden ilgilenenler var. Ögrencilerimiz daha iyi Türkçe ögrenmeleri ve daha iyi egitim almalari için ugrasiyoruz. TÖMER’deki arkadaslarimiza ben tesekkür ediyorum. Yabanci ögrencilerle ilgilenen arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Misafir ögrencilerimizin egitimlerini aldiktan sonra ülkelerinde iyi konumda iyi islerde çalisacagini düsünüyorum ve onlara basarilar diliyorum’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA