Mescid-I Nebevi Imam Ve Müezzin Isleri Müdürü Ile Yardimcisi 'Ihmal' Gerekçesiyle Görevden Alindi

Suudi Arabistan'da Mescid-i Nebevi Imam ve Müezzin Isleri Müdürü ile yardimcisi, "ihmalde bulunduklari" gerekçesiyle görevden alindi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansi SPA'da yer alan habere göre, Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi Isleri Genel Baskani ve Kabe Imami Seyh Abdurrahman es-Sudeys, Mescid-i Nebevi Imam ve Müezzin Isleri Müdürü ile yardimcisinin görevde ihmalde bulunduklari gerekçesiyle islerine son verilmesini öngören bir karar yayimladi.

Sudeys, hiçbir ihmale müsamaha göstermeyeceklerini ve ihmalkar davrananlardan hesap sormak için gerekli tüm önlemlerin alinacagini belirtti.

Suudi Arabistan'da 23 Mayis'ta camilerde hoparlörlerin sadece ezan ve kamet okunmasi sirasinda kullanilmasi, bunun disindaki durumlarda disariya ses verilmemesi yönünde karar çikarilmisti.

Islami Isler Bakani Abdullatif Al Seyh tarafindan yayimlanan genelgede, söz konusu kararin, camilerdeki hoparlörlerin namaz sirasinda da kullanilmasi, bu durumun cami yakinlarindaki evlerde bulunan yasli, hasta ve çocuklari rahatsiz etmesi ve cami imamlarinin seslerinin birbirine karismasi nedeniyle alindigi ifade edilmisti.

Kaynak: AA