CHP'li Bekaroglu Açiklamasi 'Ankara Bölge Idare Mahkemesi Baskani'nin Sözleri Bir Itiraf'

CHP Istanbul Milletvekili Mehmet Bekaroglu, "Ankara Bölge Idare Mahkemesi Baskani, 'Adliye mensubu yargiçlar ve savcilarin yüzde 25'i benden pahali arabalarla adliyelere geliyor' diyor. Bu bir itiraf. Eskilerin tabiriyle tam bir tefessüh." dedi.

Bekaroglu, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, daha önce evini geçindirmek için 3-4 bin lira maas alan bazi kesimlerin, simdi 30- 50 bin lira arasinda maas aldigini, bunun adil olmadigini söyledi.

3-4 bin liraya geçinen bir bürokrat ya da gazetecinin eline bir anda 30-40 bin lira geçmeye basladigini savunan Bekaroglu, "Insanlarin gerçekten dünyalari degisti. Ne yapacaklarini sasirdilar. Ankara Bölge Idare Mahkemesi Baskani, 'Adliye mensubu yargiçlar ve savcilarin yüzde 25'i benden pahali arabalarla adliyelere geliyor.' diyor. Ortalama 15 bin lira maas alan bir adam 2,5 milyon liralik bir araci ne kadar zamanda alabilir?" diye sordu.

Bu yargicin söylediginin bir itiraf oldugunu öne süren Bekaroglu, "Bu, eskilerin tabiriyle tam bir tefessüh. Bununla ilgili Meclis'te bir arastirma komisyonu mu kurulur baska bir sey mi yapilir, derhal harekete geçilmelidir." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA