Baskan Kaplan Açiklamasi 'Her Sey Engelsiz Koçarli Için'

Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan’in ev sahipliginde, Aydin Gençlik Merkezi ve Beyazay Dernegi Aydin Subesi isbirligiyle engelli bireylere yönelik sosyal farkindalik etkinligi düzenledi.

Baskan Kaplan Açiklamasi 'Her Sey Engelsiz Koçarli Için'


Koçarli Belediyesi Adnan Menderes Kent Ormani’nda düzenlenen etkinlikte, engelli vatandaslarla tek tek ilgilenip hallerini hatirlarini sorarak sohbet eden Baskan Kaplan, engelli vatandaslar için planladiklari Engelsiz Yasam Parki Projesi’ne dönük çalismalarin yil sonuna dogru baslayacagini, engelliler için spor müsabakalarinin yapilacagi bir alani da ilçede hayata geçirmek için Güney Ege Kalkinma Ajansi’na (GEKA) basvuruda bulunduklarini belirtti.

“Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz”

Engelli vatandaslara yönelik sosyal sorumluluk projeleriyle bilinen Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan’in ev sahipliginde gerçeklesen etkinlige, Koçarli Belediye Baskan Yardimcisi Yasemin Kanat, Koçarli Ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Mikail Kavakli, Beyazay Dernegi Aydin Subesi Baskani Demet Pilevneli ile engelli vatandaslarla aileleri katildi.

Etkinlikte yaptigi konusmada, Koçarli Belediye Baskani Kaplan’a misafirperverliginden ötürü tesekkür eden Demet Pilevneli, “Koçarli Belediye Baskanimiza, bütün engelli vatandaslarimiz ve ailelerini bu güzel manzarada misafir ettigi için tesekkür ediyoruz. Tadina doyum olmayan güzel vakit geçirdik. Baskanimiz bize çok güzel ev sahipligi yapti. Kendisini uzun yillardir taniyoruz. Buradaki basarilarini görmek, eserlerini izlemek de bize ayrica gurur veriyor. Tüm engellilerimiz adina da kendisine de ayrica tesekkür ediyoruz. Koçarli halki gerçekten çok bahtiyar” ifadelerini kullandi.

“Sosyal politikalari göz ardi etmiyoruz”

Anlamli etkinlik nedeniyle Beyazay Dernegi Aydin Sube Baskani Pilevneli ile Aydin Gençlik Merkezi’ne tesekkür ederek kendilerini agirlamaktan ötürü büyük mutluluk duyduklarini söyleyen Baskan Kaplan, “Bu tür organizasyonlar, kamusal ve belediye yatirimlarimizi yaparken sosyal politikalari da göz ardi etmedigimizin göstergesidir. Türk Milleti necip bir millettir. Tabiata, engelliye, yasliya, yetime sahip çikan önemli bir özelligimiz var. Bugün genç kardeslerimizle bir arada olmaktan çok mutluyum. Aramizda yüksek lisans yapan Mustafa kardesimiz de var. Kendisi ailesiyle Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ile de görüsmüs ve yazdigi kitabi hediye etmisti. O kitabi bana da hediye etti. Mustafa’nin azmi ve gayreti diger kardeslerimize de örnek olsun. Engelli olmak herhangi bir alanda basarili olmanin önünde bir engel degildir. Herkes esasinda bir engelli adayi oldugunu da unutmadan hayatini sürdürmelidir. Adnan Menderes Kent Ormanimizda engelli vatandaslarimizla bir arada olmaktan çok mutluyum. Kent Ormanimiz ve bizler her zaman emirlerindeyiz” dedi.

“Engelliler için projelerimiz hazir”

Koçarli Belediyesi olarak engellilere yönelik çalismalari hakkinda da bilgilendirmede bulunan Baskan Kaplan, “Engelliler için Engelsiz Yasam Parki Projemiz var. Nihai asamaya gelen bu projenin yil sonuna dogru baslamasini planliyoruz. Bununla beraber engellilerimizin spor müsabakalarini yapabilecegi bir projemizi daha Güney Ege Kalkinma Ajansi’na teklif ettik. GEKA’dan da bir destek alabilirsek bu projemizi de en kisa sürede hayata geçirmek istiyoruz. Engelliler için müsabakalarin yapilabilecegi bir alanin Aksaray ve Antalya’nin ardindan Koçarli’da da hayata geçmesi büyük bir projedir. Ege Bölgesi’ndeki müsabakalarin yapilabilecegi bu alani, insallah GEKA destegiyle eger destek alamazsak da Gençlik ve Spor Bakanligi’na sunarak gerçeklestirmek istiyoruz. Kentsel hayatta da engellilerimizi asla göz ardi etmedik. Tüm yaptigimiz tesislerimizde kamu yatirimlari haricindeki sosyal alanlarimizda engellilerin rahatça ulasimlarini saglayabilecegi, ihtiyaçlarini giderebilecegi alanlari da olusturuyoruz. Bunu da önümüzdeki dönemde açacagimiz tesislerde de sahitlik edeceksiniz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA