Türkiye'nin Ilk Spor Temali Millet Bahçesi Açiliyor

Türkiye’de ilk kez spor temali olarak yapimina baslanilan Ortahisar Millet Bahçesi’nde çalismalar tamamlandi. Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, Millet Bahçesi’ni bu yilin Haziran sonu ya da Temmuz ayi baslarinda açmayi planladiklarini belirterek projenin, Trabzon’un vitrin projelerinden biri oldugunu kaydetti.

Türkiye'nin Ilk Spor Temali Millet Bahçesi Açiliyor
Türkiye’de ilk kez Istanbul’un disinda sampiyonluklarin yasandigi Trabzonspor’un eski stadi Hüseyin Avni Aker’in yerinde yapilan Ortahisar Millet Bahçesi, Türkiye’nin ilk spor temali millet bahçesi olacak. Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan 62 dönümlük alanda insa edilen millet bahçesinde Türkiye’deki diger millet bahçelerinde olmayan futbol sahasi ve tribün bulunuyor. Vatandaslarin rahatlikla spor yapabilecegi bir sistem kurulan millet bahçesinde 400 metrekarelik alanlarda sentetik buz pateni sahasi insa edilirken, çalismalar büyük oranda tamamlandi.

Millet bahçesinde ayrica çocuklar ve gençler için 600 metrekare alanda da kaykay yapilabilecekleri 8 rampa ve çanak düzenegi bulunuyor. 7 binin üzerinde bitki ve agacin dikilerek yesil alana dönüstürülen millet bahçesinde millet kiraathanesi, restoran, eglenme ve dinlenme alanlari, bisiklet ve yürüyüs yollari yer alacak.

Birinci etabinin maliyeti yaklasik 23 milyon lira olan Ortahisar Millet Bahçesi’nin altinda 300 araçlik otopark da bulunuyor.
Kaynak: İHA