Tekirdag'da Su Borusunun Patlamasi Dolayisiyla Asfaltlanan Yolun Bozulmasi Belediyeleri Karsi Karsiya Getirdi Açiklamasi

Süleymanpasa Belediye Baskani Cüneyt Yüksel:'Karlik Caddesi üzerinde ekiplerimizin gece gündüz demeden, büyük gayretlerle çalisarak bastan asagi asfaltla yeniledigi güzergah, yolun trafige açilmasindan 5 gün sonra bugün, TESKI tarafindan yeniden kaziliyor'Tekirdag Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Albayrak:'Süleymanpasa Belediye Baskanimizin, üst yapi kaplamalarinin korunmasina göstermis oldugu hassasiyetin, kurumumuza ait altyapi tesislerimizin korunmasi ve kollanmasi konusunda da göstermesini beklemekteyiz'.

Tekirdag'da yeni asfaltlanan yolun Büyüksehir Belediyesine bagli ekiplerce yeniden kazilmasina Süleymanpasa Belediye Baskani Cüneyt Yüksel tepki gösterdi.

Yüksel, yaptigi açiklamada Tekirdag Su ve Kanalizasyon Idaresi (TESKI) Genel Müdürlügünü plansiz çalismakla suçladi.

Karlik Caddesi'ni asfaltlamadan önce TESKI'ye adi geçen caddede siklikla patlayan su borulari oldugunu belirterek, tamirini yapmalarini istediklerini ifade eden Yüksel, "Biz bu asfalti attiktan sonra tekrar bir kazi çalismasina müsaade etmeyecegiz. Hatlarinizi mümkünse dogru düzgün yapin' dedik. Çünkü bir yeri 5-6 defa kazmadan birakmiyorsunuz. Tekrar yama, tekrar yama. 'Bizim yaptigimiz yollarin bundan sonra bozulmasina müsaade etmeyecegiz' dedim. Görüyorsunuz Karlik Caddesi'nin çikis noktasinda yine bir TESKI patlagi." diye konustu.

TESKI Genel Müdürü Ibrahim Içöz'ü de bulundugu idareyi yönetememekle suçlayan Yüksel, söyle konustu:

"Bu millet sizin yaptiginiz isin ceremesini çekmek zorunda degil. Masa basindan artik TESKI yönetilmiyor. Biz sabahlara kadar burada ugrasacagiz. Siz isinizin basinda durmayacaksiniz. Bu millet bunun patlagi ile çatlagi ile ugrasacak. Yaziklar olsun diyorum, baska hiçbir sey söylemiyorum. Karlik Caddesi üzerinde ekiplerimizin gece gündüz demeden, büyük gayretlerle çalisarak bastan asagi asfaltla yeniledigi güzergah, yolun trafige açilmasindan 5 gün sonra bugün, TESKI tarafindan yeniden kaziliyor.

Çalismalar yapilirken defalarca uyardigimiz ancak islerini takip etmemeleri nedeniyle milli sermayemizi ve insan emegini hiç eden bu uygulamalari vatandasimiza reva gören TESKI’nin yönetimini önce Allah’a, sonra siz kiymetli hemserilerimizin vicdan ve takdirlerine havale ediyorum."

-Büyüksehir Belediye Baskani Albayrak cevap verdi

Tekirdag Büyüksehir Belediye Baskani ve TESKI Yönetim Kurulu Baskani Kadir Albayrak da yaptigi yazili açiklamada, Süleymanpasa Belediyesinin çalismalari sirasinda TESKI su hattina zarar verdigini ileri sürdü.

Süleymanpasa Belediyesinin üst yapi çalismalari sirasinda birçok kez altyapi hatlarina zarar vermesine ragmen bunun TESKI tarafindan kamuoyuyla paylasilmadigini belirten Albayrak, "Süleymanpasa Belediye Baskanimizin, üst yapi kaplamalarinin korunmasina göstermis oldugu hassasiyetin, kurumumuza ait altyapi tesislerimizin korunmasi ve kollanmasi konusunda da göstermesini beklemekteyiz. Trakya'nin en büyük altyapi yatirim kurulusu olan TESKi sayesinde Süleymanpasa ilçesinde yagmur yagdigi zaman can kaybi olmuyor, kayiklar yüzmüyor, pazar yerleri sel kaybina ugramiyor, meyve ve sebze tezgahlari denize gitmiyor." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA