Felçli Hasta Artik Yürüyebiliyor

Kütahya’da, sah damarindaki pihtinin beyne siçramasi sebebiyle felç kalan 71 yasindaki Salih Eren, Saglik Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Nöroloji ile Fiziksel Tip ve Rehabilitasyon (FTR) doktorlarinin tedavisiyle birlikte artik yürüyebiliyor.

Felçli Hasta Artik Yürüyebiliyor
Simav ilçesinin Senköy köyünden Salih Eren, sah damarindaki pihtinin beyne siçramasi sebebiyle felç kalmasi sonucu KSBÜ Evliya Çelebi Egitim ve Arastirma Hastanesi Nöroloji Servisine yatirildi. Burada Prof. Dr. Sibel Canbaz Kabay Baskanliginda nöroloji hekimleri tarafindan ilk müdahalesi gerçeklestirilen hastanin beynine stent yerlestirildi. Hastanin yasamsal fonksiyonlari stabillestikten sonra ise FTR doktorlari, Eren’i rehabilitasyon amaçli KSBÜ FTR Hastanesine devraldi.

Hastanin FTR Hekimi Dr. Aysun Özlü, Salih Eren’in son durumu ile ilgili sunlari söyledi:

“Salih amcanin yasamsal fonksiyonlari stabil olduktan sonra rehabilitasyon amaçli onu FTR Hastanemize devraldik. Hastaneye ilk gelisinde hiçbir sekilde hareket edemeyen hastamiz; fizik tedaviye yatisinda ise kendi basina yürüyemiyor, sag ayagini kaldiramiyor, adim atamiyordu. Sag kolunu ve elini ise hiç hareket ettiremiyordu. Hastada ayni zamanda sürekli sonda takiliydi ve kendi basina tuvalete gidemiyordu. Fizik tedavi doktorlari ve ekibimizin özverili çalismasi ve gayreti ile hasta kisa sürede kendi basina adim atmaya, yürümeye, sag kolunu kullanmaya basladi.

Ayni zamanda idrar torbasi egitimi verilerek sonda çikarildi, hasta tuvalete esinin yardimiyla gitmeye basladi.

Su an kendisi ara ara sevinçten gözyaslari döküyor, ayni zamanda çok istekli. Geçmis olsun, Senköylü Salih amca. Tekrar yürümenin mutlulugunu yasayabilirsin."

Hastanin esi Emine Eren ise, su ana kadar Senköy köyünden fazla disari çikmadiklarini, esinin felç geçirdikten sonra çaresiz kaldiklarini zannettigini belirtti.

Emine Eren, “Esim köyde fenalastiktan sonra ne yapacagimizi sasirdik. Saglik çalisanlarimiz hemen yetisti. Sonra Kütahya’ya Nöroloji Servisine sevk edildi. Orada ilk müdahalesi gerçeklesti. Çok dua ettim. Allah’im bize yardimci oldu. Kütahya’da çok iyi doktorlarimiz var. FTR doktorlarimiz çok yardimsever. Allah razi olsun tüm doktorlarimizdan. Umudumuz vardi hep. Onun tekrar yürümesini görmek beni çok duygulandirdi. Hem esim hem ben ara ara gözyaslarimiza hakim olamiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA