Sivas'ta Doga Tutkunlari Degirmenalti Selalesi Ve Çevresini Gezdi

Kademeli normallesme döneminde doga ve kültür turizminin hareketlendigi Sivas'ta bir grup doga tutkunu, Degirmenalti Selalesi ve çevresindeki tarihi kaya yerleskelerini gezdi.

Sivas Doga Sporlari Kulübü'nden (SADAK) yapilan açiklamaya göre, genis cografi yapisiyla her mevsim doganin farkli renklerini ve essiz güzelliklerini ziyaretçilerine sunan Sivas'ta doga turlarina, Kovid-19 sürecinde ilgi artti.

Özellikle haziranda girilen normallesme sürecinde büyük sehirlerin kalabalik ve riskli ortamindan kaçmak isteyenler, kentin tarihi ve dogal güzelliklerini kesfediyor.

Kentte 2013'ten bu yana dagcilik, tirmanis, doga yürüyüsü ve rafting basta olmak üzere çesitli faaliyetler düzenleyen SADAK organizasyonuyla bir araya gelen 38 doga tutkunu, merkeze bagli Yildiz beldesi sinirlarindaki Degirmenalti Selalesi ve çevresindeki tarihi yerlesim alanlarini gezdi.

Açiklamada görüslerine yer verilen SADAK Baskan Yardimcisi Zeki Söylemez, normallesme sürecinde insanlarin kendini dogaya biraktigini belirtti.

Kent merkezine 52 kilometre uzakliktaki Yildiz beldesinin sakli kalmis güzelliklerini kesfettiklerine dikkati çeken Söylemez, "Beldeden Degirmenalti Selalesi ve tarihi kaya yerleskelerinin bulundugu alana dogru 9 kilometre boyunca yürüdük. Parkur boyunca birbirinden güzel endemik türleri de görme sansini yakaladik. Bölgeyi gerçekten herkesin görmesini tavsiye ederim. Yaklasik 13 metre yükseklikten dökülen selale ve sarp kayaliklar üzerindeki magaralar ile kaya alti siginaklar muhtesem." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA