Hatay'da FETÖ/PDY Operasyonu Açiklamasi 16 Gözalti

Hatay’da FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik olarak 16 farkli adrese operasyon düzenlendi. 16 süpheli gözaltina alinirken yapilan aramalarda örgüte ait çok sayida dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi.

FETÖ/PDY terör örgütünün Hatay’da güncel yapilanmasi kapsaminda örgüt hiyerarsinde sözde yönetici pozisyonunda birçok örgüt üyesinin oldugu tespit edildi. Örgütün güncel yapilanmasinda sözde il hadimi/abisi, il hadimi/ablasi, kadin ve erkek il egitim danismani, ilçe abileri/hadimleri, talebe mesulleri gibi bir çok üst düzey isim tespit edilerek Hatay il merkezi ve ilçelerde toplamda 17 hedef sahistan 16’sinin ikamet adreslerine TEM Sube Müdürlügünce ve Özel Harekat Sube Müdürlügüne bagli unsurlar esliginde es zamanli operasyon düzenlendi.

Yapilan ikamet aramalarinda örgüte ait çok sayida dijital malzeme ve örgütsel doküman zula diye tabir edilen gizli bölmelerde ele geçirilerek el konulmustur. Yapilan aramada F Serisi 1 dolar, operasyonel olarak kullanilan hat ve telefonlarinda bulundugu toplamda 73 cep telefonu, harddisk, flash bellek, laptop ve tabletler, örgütsel dökümanlar, bir adet ruhsatsiz tabanca ve fisekler ele geçirildi.

Operasyonda yakalanan süphelilerin adli islemleri devam etmektedir.
Kaynak: İHA