Ayvalik'ta Zor Sartlarda Evlilik Teklifi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, evlenmek isteyen genç çiftin evlilik teklifine ev sahipligi yapan teknenin sahibinin fedakârca çabasi günün konusu oldu.

Ayvalik'ta Zor Sartlarda Evlilik Teklifi
Ayvalik’in Akçapinar kirsal mahallesinde yasayan köyün yakisikli gençlerinden Mehmet Aygören, gönlünü kaptirdigi köyün en güzel kizlarindan Ümmühan Akbunar’a evlilik teklifi yapmak istedi.

Bu amaçla ilçenin sevilen simalarindan amatör balikçi Ibrahim Aygüner’e rica eden Aygören, evlilik teklifini bu teknede yapmak istedi.

Tekne sahibi Aygüner de asik gencin bu istegini geri çevirmedi ve hiçbir ücret talep etmeden Aygören’in hazirlattigi “Benimle Evlenir misin?” yazili pankartla teknesini süsledi.

Sevdigi kiza hayatinin dönüm noktasinda sürpriz bir evlilik teklifi yapmak isteyen Mehmet Aygören, aksam saatlerinde müstakbel gelin adayini Aliçetinkaya Mahallesi’nin sahil bandindaki Yunus Emre Parki’nda bagli tekneye getirerek evlilik teklifini yapti ve biricik aski Ümmühan’dan “Evet” yanitini aldi.

Parkta bulunan vatandaslarin da sahit olup, alkislarla onayladiklari evlilik teklifinin ardindan genç çift tekneye binerek sahilde küçük bir tur atmak istedi.

Ancak o sirada patlak veren kuvvetli Imbat rüzgâri nedeniyle genç çift tekneye binerken, balikçilar tarafindan yapilan basit bir iskele üzerinden suya düsme tehlikesi yasadi.

Buna ragmen genç çift, rüzgâr nedeniyle çalkantili denizdeki tekneye binmeyi basardi.

Tekne sahibi Ibrahim Aygüner ise tekneyi çalistirip denize açilmak istedi. Fakat dalgalarin kiyiya ittigi tekneyi kontrol edebilmek oldukça zor oldu.

Bu sirada teknenin pervanesine kiyiya bagli diger teknelerin halatlari dolandi.

Genç çiftin en önemli gününde birlikte denizde tur atma isteginin olumsuz sonuçlanmasina gönlü razi olmayan tekne sahibi Aygüner, tereddüt etmeden denize atlayip, teknenin pervanesine dolanan halatlari çikarmayi basardi.

Aygüner’in genç çift için gösterdigi çaba, sahil kenarinda olup bitenleri izleyen vatandaslar tarafindan da takdirle karsilandi.

Tekne sahibi Aygüner memnun

Güçlükle denize açildiktan sonra genç çiftin hayalini yerine getiren Ibrahim Aygören ayni zorluklarla tekneyi sahile yanastirdiktan sonra olaya tanik olan gazetecilere yaptigi açiklamada, “Benim için önemli olan bu genç çiftimizin mutluluguydu. Aksiliklere ragmen genç arkadaslarimizin bu hayalini yerine getirebilmekten son derece memnunum. Allah bir yastikta yaslanmayi nasip etsin. Allah onlara mutluklar versin” diye konustu.

Kaynak: İHA