Ilkadim'dan Kaldirim Isgaline Çizgili Önlem

Samsun’da Ilkadim Belediyesi, cadde ve sokaklarda vatandasin rahatça yürümesini engelleyecek biçimde yapilan kaldirim isgalinin önüne geçmeye devam ediyor. Ekipler, sokaga çikma kisitlamasini degerlendirerek isyerlerinin önüne çizgi çalismasi yaparak vatandasin yolunu açiyor.

Ilkadim'dan Kaldirim Isgaline Çizgili Önlem
Ilkadim Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri islek cadde ve sokaklarda bulunan isyerlerinin kaldirim isgalini önlemek için harekete geçti. 5326 sayili Kabahatler Kanunu çerçevesinde yaya yolunu kapatan ya da sinirlayan isyerleri için çizgi çalismasi yapiliyor. Bu kapsamda Pazar, Kale, Ulugazi mahallelerinde bulunan ilçe halkinin ve esnafin fazla oldugu Kasaplar, Fatih Sultan, Bagdat caddelerinde dükkan dükkan dolasarak kaldirim isgali yapan esnafi uyaran zabita ekipleri, kaldirim isgalini önlemek adina çizgi çalismasi yapiyor. Kurala uymayan esnafa Kabahatler Kanunu geregince idari para cezasinin uygulayacak olan ekipler çalismalari yaya kullaniminin yogun oldugu tüm caddelere tasiyacak.

“Esnafimizin da yapilan çalismalara destek vermelerini istiyoruz”

Esnafin kaldirim isgali konusunda hassasiyet göstermesinin önem arz ettigini ifade eden Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, "Ilçemizde vatandasimizin yaya yolunu daha rahat kullanabilmesi ve esnafimizin yol üzerine yaptigi isgallere yönelik denetimlerde tespit edilen sinir çizgilerinin silinmesi ve bunun arkasina siginarak kaldirim isgaline devam eden esnafimiza yönelik ekiplerimiz sari çizgileri yeniliyor. Özellikle bebek arabasi ya da tekerlekli sandalye kullanan kardeslerimizin yaya yolunda sikinti yasadigi noktalarda çizgi çalismalarimizi hassasiyetle sürdürecegiz. Esnafimizdan ricamiz bizlere yardimci olmalari ve çizilen sari çizgiyi asmamalaridir. Bu hususa dikkat eden esnaf kardeslerimize tesekkür ediyor, henüz harekete geçmeyen esnafimiz varsa da onlarin da zabita ekiplerimize yardimci olmasini bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA