Eskisehir'de Dede Ile Torununun Engellilere Tekerlekli Sandalye Yardimi Için Topladigi Mavi Kapaklar Çalindi

Torunuyla yillardir kapak toplayan 74 yasindaki Halit Aydogan, olayi anlatirken gözyaslarina hakim olamadi.

Türkiye'nin dört bir yanindan topladiklari plastik mavi kapaklarla engellilere tekerlekli sandalye bagisinda bulunan yasli adam ile torunu, hayirseverlerin teslim ettigi çuvallar dolusu kapagin çalinmasi nedeniyle büyük üzüntü yasadi.

Torunu Melike Saritas (18) ile sosyal medyada "Dede Torun Mavi Kapak" adiyla açtiklari hesap araciligiyla 2008 yilindan bu yana engellilere yardim eden Halit Aydogan (74), Sümer Mahallesi'ndeki evinin önünde bulunan kapaklarin çalindigini fark ederek polise basvurdu.

Bunun üzerine harekete geçen Il Emniyet Müdürlügü ekipleri, olay yerinde inceleme yaparak fail ya da faillerin yakalanmasi için çalisma baslatti.

Olayi gazetecilere anlatirken gözyaslarina hakim olamayan Aydogan, Emek Mahallesi'nden hayirseverlerin teslim ettigi 30 çuvaldaki yaklasik 160 kilogram kapagi evinin önüne getirdigini söyledi.

Torununun kapaklarin görüntüsünü çektikten sonra yanindan ayrildigini belirten Aydogan, "Kapaklari içeri alalim dedik, bir baktim ne kapak var ne bir sey. 5 dakika içinde gökten mi geldi? Bu sokaktan gelmis degildir bu. Gökten sivrisinek gibi geldi, aldi gitti. O kapaklarla hemen hemen bir tekerlekli sandalye alma gücüne sahiptim. Kapaklarin gittigine üzülmüyorum, bir engelli kardesimizin yüzünü güldüremedigim için üzülüyorum." diye konustu.

Saritas da destek olanlara tesekkür etmek amaciyla video çektigini, kapak teslim etmek istedigini söyleyenler arayinca da evin önünden ayrildigini dile getirdi.

Olayin dedesi namaz kilmak için içeri girdiginde yasandigini ifade eden Saritas, "Daha önce de sosyal medya hesabimiz çalinmisti. Simdi de kapaklarimiz çalindi. Ne istiyorsunuz bizden? Bir gün bu duruma düsünce mi anlayacaksiniz elden ayaktan kesilmek nasil bir sey?" dedi.

Saritas, fail ya da faillerin bir an önce yakalanarak kapaklarin bulunmasini diledi.
Kaynak: AA