(Düzeltme) DEDAS Ekipleri, Mahalleye Zirhli Araç Ve TOMA'larla Birlikte Girdi

Sanliurfa’da elektrik borçlarini ödemedikleri iddia edilen Asagi Karinca Mahallesi’ne, Dicle Elektrik (DEDAS) ekipleri jandarma ve zirhli araçlarla geldi.

(Düzeltme) DEDAS Ekipleri, Mahalleye Zirhli Araç Ve TOMA'larla Birlikte Girdi
Edinilen bilgiye göre, Sanliurfa’nin Suruç ilçesine bagli Asagi Karinca Mahallesi’nde yasayan vatandaslar, Aralik 2020 tarihinde 2 gün boyunca elektrikleri gelmedigi için ’elektrik duasi’na çikmisti. DEDAS, elektrik duasina çikan mahalleliyi mahkemeye verdi. Savci ise takipsizlik karari verdi.

DEDAS ekipleri, jandarmayi da yanlarina alarak borçlarini geciktirdikleri iddia edilen mahalleye geldi. Ekiplerin geldigini gören mahalleli, o anlari cep telefonuyla kaydetti.

Görüntülerde DEDAS ekipleriyle birlikte çok sayida zirhli araç, TOMA ve içerisinde askerlerin oldugu otobüsün mahalleye geldigi gözlendi.

Mahalleli tepki gösterdi

Mahalle sakinleri, DEDAS ekiplerinin çok sayida jandarma ekibiyle birlikte gelmesine tepki gösterdi. Ekipler, sulamada kullanilan elektrik tellerini kesti. Mahalleli telleri kesip dönen ekipleri, ellerinde Türk bayraklari ile alkislayarak protesto etti.
Kaynak: İHA