6 Köpek Ve 6 Kedi Zehirli Tavuk Yedirilerek Öldürüldü

Burdur’un Bucak ilçesinde 6 köpek ve 6 kedi ölü bulundu. Hayvanlarin zehirlendigi ortaya çikti.

6 Köpek Ve 6 Kedi Zehirli Tavuk Yedirilerek Öldürüldü
Edinilen bilgilere göre, Bucak ilçesine bagli Onaç Mahallesi Incirhan mevkiindeki mesire alaninda vatandaslar, ölü köpek ve kedilerle karsilasti. Durum Bucak Il Emniyet Müdürlügü ve Bucak Belediyesi ekiplerine bildirildi.

Olay yerine gelen belediye ekipleri, ölen köpek ve kedileri Sirlek çöplük mevkiine götürdü. Ölen köpeklerden 2’sinin sahibi Mustafa Coskuner ve hayvansever vatandaslar ise çevrede yaptiklari arastirmada çöp tenekesinin içerisinde mavi renkte tavuk etleri buldu.

Mustafa Coskuner, köpeginin tavugu yedikten sonra 500 metre yakininda bulunan evine geldigini ve ahirda ölü bulundugunu söyledi.

Coskuner, telef olan köpeklerinden birini otopsi yapilmasi için Bucak Ilçe Tarim Müdürlügü’ne götürdü. Köpegin midesinden tavuk parçalarini çikaran Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi Ilçe Müdürlügü ekipleri, hayvanlarin zehirli tavuk yemesi sonucu öldügünü belirledi.

Mustafa Coskuner, zehirlenerek öldürülen köpek ve kedilerin üstü kapatilmadan açik bir sekilde çöplüge atilmasina sitem etti. Çöplüge atilan köpek ve kedilerin bölgede yasayan diger hayvanlar için de tehdit olusturdugunu ifade eden Coskuner, köpekleri zehirleyenlerin biran önce bulunmasini istedi.

Polis ekipleri olayla ilgili inceleme baslatti.
Kaynak: İHA