Türkiye, YPG/PKK'nin Afrin'deki Bir Hastaneye Gerçeklestirdigi Terör Saldirisini Siddetle Kinadi

Disisleri Bakanligi, Suriye'nin Afrin sehrinde PKK/YPG/SDG tarafindan Tel Rifat'tan yapilan, aralarinda saglik çalisanlarinin da bulundugu çok sayida sivilin hayatini kaybetmesine yol açan terör saldirisini siddetle kinadi.

Bakanliktan yapilan yazili açiklamada, Suriye'nin Afrin sehri merkezine ve Suriye Amerikan Tip Dernegi destekli El Sifa Hastanesine ve acil bölümüne bugün PKK/YPG/SDG tarafindan Tel Rifat'tan yapilan, aralarinda saglik çalisanlarinin da bulundugu çok sayida sivilin hayatini kaybetmesine yol açan terör saldirisinin siddetle lanetlendigi bildirildi.

Masum sivilleri ve Suriye halkina her kosulda hizmet vermek için yilmadan çalisan saglik çalisanlarini top ve füzeyle hedef almaktan çekinmeyen PKK/YPG/SDG'nin, terör örgütü kimligini ve kanli yüzünü bir kez daha gösterdigi vurgulanan açiklamada, "Hayatini kaybeden Suriyeli kardeslerimize Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar diliyoruz." mesaji paylasildi.

Uluslararasi toplumun gerçekleri görmeye, farkli isimler altinda faaliyet gösteren bu terör örgütüne desteklerini sonlandirmaya davet edildigi açiklamada, "Milli güvenligimize ve Suriyeli sivillere tehdit teskil eden tüm terör örgütleriyle her zaman ve her yerde mücadelemizi kararlilikla sürdürecegimizi yineliyoruz." ifadeleri kullanildi.

Hatay Valiligi, terör örgütü YPG/PKK'nin Afrin'deki hastaneye saldirisinda hayatini kaybeden sivillerin sayisinin 13'e, yaralananlarin sayisinin 27'ye yükseldigini bildirmisti.

Kaynak: AA