Diyarbakir'da Belediye, Sokakta Buldugu Köpegin Sahibini Sosyal Medyadan Ariyor

Diyarbakir'in Yenisehir Belediyesi, sokakta buldugu ve misafir ettigi köpegi sahibine ulastirmak için sosyal medya hesabi üzerinden duyuru yapti.

Zabita ekipleri, Yenisehir Kaymakami ve Belediye Baskani Murat Besikci'nin talimatlari dogrultusunda ilçede belirlenen noktalarda sokak hayvanlarina mama ve su biraktigi sirada Diyarbakir Ögretmenevi civarinda evcil ve cins oldugu düsündükleri bir köpekle karsilasti.

Koruma altina aldigi köpegi zabita amirligine getiren ve bütün ihtiyaçlarini karsilayan ekipler, hayvani sahibine ulastirmak için belediyenin sosyal medya hesabindan köpege ait fotograflari ve "Kayip Ilani! Gözleri sahibini ariyor. Simdilik bizim misafirimiz. Sahibini bulmamiza yardimci olur musunuz? Sevimli dostumuzu, zabita ekiplerimiz Elazig yolu ögretmenevi civarinda bulmustur." ifadelerinin yer aldigi paylasimi yapti.

Zabita Ismail Türk, AA muhabirine, özellikle hafta sonlarinda "can dostlari" diye ifade ettikleri sokak hayvanlarina belirledikleri noktalarda rutin olarak mama biraktiklarini söyledi.

Bugünkü uygulamalarinda söz konusu köpekle karsilastiklarini dile getiren Türk, sunlari kaydetti:

"Farkli bir cins köpekle karsilastik. Sokak hayvani olmayacagini anladik. Yaptigimiz arastirmada 'pekingese' türü bir köpek oldugunu düsünüyoruz. Süt ve mama ihtiyaçlarini karsiladik, bakimini yaptik. Su anda herhangi bir saglik sorunu görünmüyor. Kendisi bizim misafirimiz, severek bakimini yapip ilgileniyoruz. Çok sevimli bir köpek, bize çabuk alisti. Sahibi gelene kadar misafirimizi iyi bir sekilde konuk edecegiz. Emin ellerde oldugunu söyleyebiliriz. Sahibi bizi izliyor ve duyuyorsa bir an önce gelip köpegini almasini bekliyoruz."

Kaynak: AA