Türkiye'den Kaçan FETÖ'cü Yunanistan'dan Kovuldu

Türkiye’den Yunanistan’a kaçan Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) üyesi Ertan R., Yunanistan’dan da kovuldu.

FETÖ üyeliginden tutuksuz olarak yargilandigi sirada Yunanistan’a kaçan eski TRT çalisani Ertan R., Yunan polisleri tarafindan saatlerce kötü muamele gördügünü itiraf etti. Yunan sinir güvenligi tarafindan kisisel esyalarina ve kimligine el konuldugunu ifade eden Ertan R., burada kendisine bir islem yapilmadigini ve Misirli insan kaçakçilari araciligiyla Türkiye’ye gönderildigini söyledi.



“Köpek gibi muamele gördüm”

Yunanistan’da kaldigi birkaç saat boyunca kendisine insanlik disi davranislarda bulunuldugunu belirten Ertan R., “Kaçma girisimimden dolayi bir pismanligim olmadi. Asil pismanligim Yunanistan tarafina geçince köpek gibi muamele gördügüm içindir. Yunanlilar hakkimizda hiçbir resmi islem yapmadi. Gayri resmi olarak bizi Türkiye’ye gönderdiler. Kisisel esyalarimizi aldilar. Hatta yanimizda bulunan kadinlara çiplak arama yaptilar. Saatlerce Yunanistan’da kaldik. Temel ihtiyaçlarimizi da karsilamadilar. Polislerin yüzü kapaliydi. Bu nedenle yüzlerini dahi göremedik” ifadelerine yer verdi.

Eski TRT çalisani olan 39 sanigin yargilandigi dava, Ankara 22. Agir Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Karara baglanan davanin saniklari arasinda yer alan Ertan R., hakkindaki adli kontrol hükümlerini ihlal ettiginin belirlenmesi üzerine yeniden kaçma süphesi oldugu gerekçesiyle tutuklandi.
Kaynak: İHA