'IBB Sosyal Kart' Bakkallarda Da Kullanilabilecek

Istanbul Büyüksehir Belediyesinin (IBB) bazi zincir marketlerde geçen sosyal kartlari "Halk Bakkal" projesiyle bakkallarda da kullanilabilecek.

Halk Bakkal projesi tanitim toplantisi, Yenikapi Dr. Mimar Kadir Topbas Gösteri ve Sanat Merkezi'nde yapildi.

Toplantiya, CHP Genel Baskan Yardimcilari Fethi Açikel ile Onursal Adigüzel, CHP'li bazi milletvekilleri, meclis üyeleri ve davetli bakkallar katildi.

Toplantida konusan IBB Baskani Ekrem Imamoglu, belediye olarak ihtiyaç sahibi 160 bin aileye aylik toplam 30 milyon liralik sosyal kart yüklemesi yaptiklarini anlatarak, kartlarin Halk Bakkal uygulamasi ile zincir marketlerden sonra bakkallarda da kullanilacagini söyledi.

IBB Sosyal Kart sahibi vatandaslarin, istedikleri yerden alisveris yapma hakkina sahip olduklarini belirten Imamoglu, "Ama biz, iddialiyiz. Vatandaslarimiz, projenin sartlarini yerine getirerek, Halk Bakkal logosunu dükkanlarinda kullanmaya hak kazanan bakkallari, göreceksiniz öncelikle tercih edecekler. Vatandas, burada bakkalinin yaninda olacak." diye konustu.

Imamoglu, ayrica Halk Bakkal logolu isletmelere tanitim, ucuza mal temin etmesi için organizasyon destegi, dezenfeksiyon ve ilaçlama gibi hizmetleri de saglamayi amaçladiklarini kaydetti.

Konusmanin ardindan protokol üyeleri ve bakkallar toplu fotograf çektirdi.

Kaynak: AA